Teknolojinin gelişmesi ile artık hayatın her alanında da dijital dönüşümü daha fazla hissetmeye ve bizzat deneyimlemeye başladık. Teknolojinin yoğun bir şekilde hissedildiği alanlardan biri de temizlik sektörü. Bugüne kadar online platformlar üzerinden eve temizlik profesyonellerinin çağırılması odağında çok fazla girişimle karşılaştık. Bir Türk girişimci tarafından New York'ta kurulan Bonjuur ise aynı dikeyde, ancak sunduğu hizmetle diğer girişimlerden ayrılıyor.
Bonjuur, tam zamanlı temizlik profesyonellerini komşularla paylaşma olanağı tanıyan New York merkezli bir teknoloji hizmeti. Aylık üyelik sistemi ile çalışan Bonjuur, kullanıcıların her gün evini toparlıyor ve düzenli bir yaşam alanı sağlıyor. Platformda birden fazla abonelik modeli mevcut.
Platformdaki 320 dolar aylık abonelik hizmeti seçilirse kişiye lobiden posta ve paket alma, tüm odaları toplama, mutfak, banyo ve yatak odası temizliği hizmeti sunuluyor. 600 dolarlık abonelik paketinde ise bu hizmet daha da genişletiliyor. Bu pakette kapıların silinmesinden mikrodalga temizliğine, zeminlerin vakumlanmasından çelik ürünlerin parlatılmasına kadar birçok hizmet veriliyor.
Bonjuur'un kuruluş hikayesi de bir hayli ilgi çekici. Ömer Beşe, Columbia Üniversitesi'nde sürdürülebilirlik üzerine yüksek lisans eğitimine devam ederken Bonjuur fikri kendisi için aradığı servisi bulamaması ile ortaya çıktı. Beşe, ön lisans eğitimini enerji verimliliği mühendisliği alanında tamamlamış ve danışman olarak çalıştı. Yüksek lisans eğitimi sürecinde fark ettiği bu ihtiyaç vasıtasıyla girişimciliğe yöneldi. Bu süreç içerisinde Uber'in ilk yatırımcılarından Jason Calacanis'in kurduğu Founder University programına kabul edildi ve Bonjuur üzerine tam zamanlı çalışmaya başladı.
Founder University, girişimcilik ekosistemi ile herhangi bir bağı olmayan kişilerin bile 12 haftada kendi fikirlerinden minimum uygulanabilir ürünler ortaya çıkarmalarını sağlayan online bir program. Founder University eğitimini tamamlayan her girişimci Launch Accelerator takımına fikrini sunuyor ve seçilen girişimler Jason Calacanis ile bizzat görüşüyor. Bonjuur da bu kapsamda Calacanis'in dikkatini çeken girişimlerden biri oldu.
Jason Calacanis, Bonjuur'a 25 bin dolar erken aşama yatırım yaptı. Calacanis'in Bonjuur'un oyun değiştiren bir girişim olduğunu da sözlerine ekledi.
Bu arada Ömer Beşe'nin Founder University'e başvurmayı düşünen her girişimciye gönüllü mentorluk yapmak istediğini de belirtmeden geçmeyelim.