Plummy Games, X-FLOW’dan 6 milyon dolar yatırım aldı

Olga Zamisnaia, Can Şahin ve Adnan Kobazoğlu liderliğinde kurulan Plummy Games, X-FLOW’dan 6 milyon dolar yatırım aldı.
Plummy Games, X-FLOW’dan 6 milyon dolar yatırım aldı

Casual oyunlar geliştiren Plummy Games, X-FLOW'dan 6 milyon dolar yatırım aldı. Olga Zamisnaia, Can Şahin ve Adnan Kobazoğlu liderliğinde kurulan Plummy Games, aldığı yatırım ile casual türündeki oyunların lider ismi olmayı hedefliyor. 

Estonya, Türkiye ve Moldova'da ofisleri bulunan oyun şirketi, Star Merge adlı oyunuyla biliniyor. Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre Star Merge şu an için sadece Android kullanıcılarına açık. Oyunun 10 binden fazla indirme aldığı görülüyor. Oyunun önümüzdeki dönemde iOS kullanıcılarına da açılması bekleniyor. 

Plummy Games ekibi, aldıkları yatırımla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

‘’Plummy Games olarak on yılın üzerinde beraber çalışan bir ekibe sahibiz, bugüne kadar bir çok oyunlar üretip Peak Games, Big Fish gibi büyük yayıncılar ile çalışmayı deneyimledik. Yeni yatırımla birlikte oyun üretim gücümüzle beraber ekibimize stüdyo kültürümüze uygun arkadaşlar da katarak oyunumuzu global pazarda büyütmeye hazırlanıyoruz. ‘’

Son olarak yatırımın hukuki süreçlerini Çalışkan Okkan Toker'in yürüttüğünü ekleyelim. Ayrıca paylaşılan bilgilere göre süreçte danışman olarak Alfa Games Partners yer aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.