Çamaşır ve kuru temizleme ürünlerini 24 saat içinde alıp teslim eden Laundrygo, 37 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Sung Woo Cho tarafından hayata geçirilen Laundrygo, H&Q Korea liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 37 milyon dolar yatırım aldı.
Çamaşır ve kuru temizleme ürünlerini 24 saat içinde alıp teslim eden Laundrygo, 37 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde artan dijital dönüşüm hayatın her alanına etki etmiş durumda. Çamaşırhaneler de artık bunlardan biri. Bu kapsamda faaliyet gösteren Güney Kore merkezli Laundrygo da kullanıcıların çamaşır ve kuru temizleme ürünlerini 24 saat içinde alıp teslim etmelerini sağlayan bir platform. Girişim, çamaşır yıkamak ve kurutmak için çamaşırhaneler ve akıllı fabrikalara da sahip. 

2019 yılında Sung Woo Cho tarafından hayata geçirilen Laundrygo, H&Q Korea liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 37 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar SoftBank Ventures, Altos Ventures ve Aju IB'nin yanı sıra KB Securities, Hanwha Securities, Badgers Investment, Musinsa ve Pebbles Investment da katıldı. 

Çamaşırları otomatik olarak sıralayan yapay zeka destekli çamaşır tarama sistemine sahip Laundrygo şu anda üç farklı şekilde hizmet veriyor. Bunlardan ilki uygulama aracılığıyla çamaşırhane teslim alma ve teslim hizmeti sunan Laundrygo, ikincisi oteller için B2B çamaşırhane hizmeti olarak tanımlanan Laundrygo Business ve direkt olarak çamaşırhane hizmeti sunan Laundry24

TechCrunch'ın haberine göre girişim, yalnızca kullanıcıların çamaşır makinelerini ve çamaşır kurutma makinelerini kullanarak çamaşırlarını yıkamasına ve kurutmasına olanak tanıyan bir servis değil. Aynı zamanda çamaşırhane alanında tüketicilerin de kullanabileceği temassız bir kuru temizleme makinesi.

Laundrygo, aldığı yatırımı akıllı fabrika teknolojisini geliştirmek ve çamaşırhane işine daha fazla yatırım yapmak için kullanacağını açıkladı. Şirket aynı zamanda New York'ta ilk çamaşırhanesini açarak global olarak da faaliyet göstermek istiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.