Potensus'ın yeni CEO'su Ozan Can Şişman oldu

Ozan Can Şişman, mobil oyun sektörüne gelir elde etme çözümleri sunan dijital pazarlama şirketi Potensus'ın yeni CEO'su oldu. 
Potensus'ın yeni CEO'su Ozan Can Şişman oldu

Okurlarımızın Webrazzi etkinliklerinden tanıdığı Ozan Can Şişman, mobil oyun sektörüne gelir elde etme çözümleri sunan dijital pazarlama şirketi Potensus'ın yeni CEO'su oldu. 2022'nin Mayıs ayında kurulan Potensus, Ludus Ventures'ın alt birimi olarak konumlanıyor. 

Potensus'ın faaliyet alanı

Üst sıralarda yer alan mobil oyun geliştiricilerinin sayısını artırmayı amaçlayan şirket, portfolyo şirketlerinin reklam gelirlerini de üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Şirket, videolar, display bannerlar ve geçiş reklamları (interstitials) dahil olmak üzere müşterilerinin envanterinde yer alan reklam modellerini her gün programatik reklamlar aracılığıyla optimize ediyor. 

Bu noktada Potensus'ın 6 kişilik deneyimli bir kadrodan oluştuğunu belirtelim. Ekip, özellikle kullanıcı kazanımı, gelir elde etme, mobil analizler ve programatik medya satın alma alanında uzmanlaşmış durumda. 

Hatırlarsanız, Ozan Can Şişman'ın 2022'nin Şubat ayında Orta Doğu, Kuzey Afrika (MENA) ve Türkiye Genel Müdürü olarak atandığını sizlere aktarmıştık.

2020 yılının Mart ayından bu yana Adjust'ta çeşitli üst düzey görevlerde yer alan Ozan Can Şişman ondan önce de bölgede satış müdürü olarak görev almaktaydı. Adjust tarafından paylaşılan bilgilere göre Ozan Can Şişman, son dönemde MENA (Orta Doğu & Kuzey Afrika) bölgesi ve Türkiye’deki stratejiden ve gelir artışından sorumluydu.

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2012 yılında mezun olan Ozan Can Şişman, mobil ile olan yolculuğuna Rocket Internet ile başladı. Sonrasında Groupon ve Henkel gibi global firmalarda önemli kademelerde çalıştıktan sonra 2015 yılında Digitouch ile dijital reklam sektörüne giren Şişman, Digitouch’dan sonra ise Adcolony’e bağlı Opera Response ekibinin kurucu ekibinde de yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.