Apple, iCloud.com'un tasarımını yeniledi

Tasarım değişikliği ile birlikte çok daha modern bir görünme kavuşan iCloud.com, özelleştirilebilir bir deneyim sunuyor.
Apple, iCloud.com'un tasarımını yeniledi

Apple'ın bulut depolama servisi olarak hizmet veren iCloud, uzun yıllardır fotoğraflarınızdan dosyalarınıza kadar pek çok veriye bulut üstünden erişmenizi sağlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın iCloud'un web sitesi için bir tasarım değişikliğine gideceği ve yeni tasarımı beta olarak sınırlı sayıda kullanıcıya açtığı ortaya çıkmıştı. 

Söz konusu tasarım değişikliğini gerçekleştiren Apple, iCloud'un web sitesini yeni tasarımı ile birlikte tüm kullanıcılarının beğenisine sundu. Hatırlatmak gerekirse iCloud'un web sitesi uzun yıllardır oldukça sade bir tasarım ile birlikte karşımızdaydı. 

Tasarım değişikliği ile birlikte çok daha modern bir görünüme kavuşan iCloud.com, özelleştirilebilir bir deneyim sunuyor. iCloud.com'a girdiğinizde kişisel bilgileriniz, Fotoğraflar, Takvim, Drive, Notlar, Pages ve diğer uygulamalar widget benzeri bir tasarım ile birlikte karşınıza çıkıyor.

Sayfanın alt kısmında yer alan "Ana Sayfayı Özelleştir" kısmından ise tasarımı kendi istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Bu özellik ile birlikte kutucukların (widget) yerlerini değiştirmek, yeni kutucuk eklemek veya kutucukları tamamen silmek mümkün. Yeni tasarımın özellikle iPad modellerinin ana ekranlarında yer alan widget desteğine oldukça benzediğini de ekleyelim.

Sitenin sağ üst kısmında ise uygulamalar, yeni oluştur ve profil seçenekleri yer alıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere uygulamalar kısmından iCloud içindeki tüm uygulama ve servislere ulaşmak mümkün. Yeni Oluştur kısmından ise hızlı bir şekilde e-posta, not, takvim etkinliği, anımsatıcı, Pages belgesi, Numbers hesap tablosu veya Keynote sunumu oluşturmak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.