Twitter'ın doğrulama sürecine "resmi onay" işareti geri geldi

Doğrulanmış hesap rozeti olan mavi tik özelliğinin Twitter Blue kapsamında kullanıcılara açılmasıyla, "resmi onay" işareti de platformda varlığını göstermeye başladı.
Twitter'ın doğrulama sürecine

Twitter Blue hizmetinin başkanı Esther Crawford, devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler ilgili belirli hesapların, onları diğer kullanıcılardan ayırmak için gri bir "resmi onay" işareti alacağını söylediğini sizlere aktarmıştık

Doğrulanmış hesap rozeti olan mavi tik özelliğinin Twitter Blue kapsamında kullanıcılara açılmasıyla, "resmi onay" işareti de platformda varlığını göstermeye başladı. Bununla beraber Elon Musk, Twitter'da çok fazla "yozlaşmış eski Mavi "doğrulama" onay işareti olduğunu söyledi.

Hatırlarsanız Musk bundan bir kaç gün önce açıkça "parodi" olduğunu belirtmeyen tüm taklitçi hesapların askıya alınacağını dile getirmişti. Şu an taklit hesaplarla mücadelede, platformdan kaldırılan doğrulama süreçlerinden biri olan "resmi hesap" ifadesinin geri döndüğünü görmekteyiz. 

Elon Musk dün paylaştığı bir tweet ile Parodi hesaplarının isminde de Parodi yazması gerektiğini açıkladı. 

Bu arada Twitter dahil olmak üzere Coca-cola, Nintendo gibi markalar ve  Wired, The New York Times gibi yayınlar gri resmi hesap rozetine kavuştu. Rozet sadece profilde değil, atılan tweetlerde de kendini gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.