LG, esneyebilen ekran prototiplerini tanıttı

Cilt, giysi ve mobilyalar üzerinde kullanılabilecek esnek ekran panellerinin prototipini görücüye çıkaran LG, 12 ve 14 inç ekran boyutlarına sahip iki model tanıttı.
LG, esneyebilen ekran prototiplerini tanıttı

Ekran ve panel teknolojileri alanında günümüzün en önemli markaları arasında yer alan LG'nin ilk katlanabilir televizyon modelini tanıttığını geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Bu kez ise esneyebilen ekran panelleri ile karşımıza çıkan LG, yeni modellerini tanıttı

Cilt, giysi ve mobilyalar üzerinde kullanılabilecek esnek ekran panellerinin prototipini görücüye çıkaran LG, 12 ve 14 inç ekran boyutlarına sahip iki model tanıttı. RGB desteğine sahip olan esnek ekranların PPİ değeri ise 100. microLED teknolojisi ile birlikte geliştirilen esnek paneller, yüzde 20 oranında herhangi bir yöne esneyebiliyor.

Kırılmadan esneyebilen ekranların uzun yıllardır prototip aşamasında olduklarını da hatırlatalım. Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza giren katlanabilir akıllı telefonlar, bu teknolojinin ilk jenerasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Her yöne esneyebilen ekranlarla birlikte hem akıllı telefonlar hem de ekran kullanılan tüm teknolojiler yeni tasarımlarla karşımıza çıkabilir.

Uzun yıllardır farklı ekran panelleri üzerinde çalışan LG'nin geçtiğimiz dönemlerde katlanabilen televizyon ve eğimli LG G Flex akıllı telefon modellerini tanıttığını da hatırlatalım. Söz konusu esneyebilen ekran modelleri Güney Kore hükümetinin liderliğinde gerçekleşen bir geliştirme projesi kapsamında LG Display firması tarafından geliştirildi.

LG Display tarafından aktarılan bilgilere göre ise 12 ve 14 inç ekran boyutlarına sahip esneyebilen ekran modellerinin 2024 yılında daha gelişmiş bir versiyon ile birlikte kullanıma sunulmaları bekleniyor. Son olarak sadece LG'nin değil Güney Kore'li başka bir teknoloji şirketi olan Samsung'un da benzer teknolojiler üzerinde çalıştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.