Amazon, maliyetleri düşürmek için Alexa'yı incelemeye aldı

Amazon CEO'su Andy Jassy, maliyetleri düşürmek adına şirket içinde önemli bir inceleme başlattı. İncelemenin başrollerinden biri ise Amazon'un donanım ve akıllı ev stratejisinin en önemli parçası olan Alexa.
Amazon, maliyetleri düşürmek için Alexa'yı incelemeye aldı

Amazon'un Alexa ile yapay zeka destekli sanal asistan pazarının en önemli oyuncularından biri haline geldiğini ve milyonlarca kullanıcıya ulaştığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Dışarıdan bakıldığında Alexa oldukça başarılı bir proje olarak görülse de, Amazon için bu durum farklı olabilir.

The Wall Street Journal tarafından aktarılan bilgilere göre Amazon CEO'su Andy Jassy, maliyetleri düşürmek adına şirket içinde önemli bir inceleme başlattı. İncelemenin başrollerinden biri ise Amazon'un donanım ve akıllı ev stratejisinin en önemli parçası olan Alexa.

Paylaşılan bilgilere göre Amazon'un donanım birimi son yıllarda 5 milyar doların üzerinde zarar yaşadı. Söz konusu zararı azaltmak isteyen Amazon, Amazon'un en popüler ürünleri arasında yer alan Alexa'yı inceleme altına aldı. İncelemenin ana konusu ise Alexa'nın geliştirilme süreci.

Kısacası Amazon, inceleme ile birlikte Alexa'ya yapılacak olan yatırımın mantıklı olup olmayacağını anlamaya çalışıyor. İnceleme sonucunda olumsuz bir karar çıkması halinde ise Amazon'un Alexa için yaptığı geliştirme odaklı yatırımlar azalabilir. 

Amazon yaptığı açıklamalarda Alexa'nın arkasında olduğunu dile getirse de, inceleme ve Alexa'nın geleceği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı. Alexa ile ilgili bilgiler paylaşan Amazon sözcüsü Brad Glasser, Alexa'nın etkileşiminin geçtiğimiz yılda yüzde 30 oranında arttığını belirtti.

Alexa'nın geleceği konusunda iyimser olduklarını da paylaşan Glasser, Alexa'nın Amazon için önemli bir iş ve yatırım alanı olmaya devam ettiğini de aktardı. Amazon, gerçekleştirdiği inceleme ile birlikte Alexa veya başka ürünlerinde yatırımlarını azaltabilir. İnceleme ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.