Zoom, e-posta ve takvim servislerini kullanıma sundu

Beta olarak kullanıma sunulan e-posta ve takvim servisleri tıpkı Zoom Chat gibi Zoom One arayüzü içinden kullanılabilecek.
Zoom, e-posta ve takvim servislerini kullanıma sundu

Pandemi ile birlikte hızlı bir yükseliş yaşayan Zoom'un takvim ve e-posta araçları üzerinde çalışmaya başladığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. 8 - 9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Zoomtopia konferansında konu ile ilgili gelişmeleri paylaşan Zoom, e-posta ve takvim servislerini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Eylül ayında Zoom Chat özelliğini duyuran ve bu özellik ile birlikte Slack ve Microsoft Teams'e rakip olan Zoom, e-posta ve takvim servisleri ile birlikte ise Microsoft 365 ve Google Workspace gibi servislere rakip oluyor.

Beta olarak kullanıma sunulan e-posta ve takvim servisleri tıpkı Zoom Chat gibi Zoom One arayüzü içinden kullanılabilecek. Zoom tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yeni servisleri olan e-posta ve takvim ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelere ulaşmayı hedefliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zoom ürün müdürü Joseph Chong, e-posta servisinin uçtan uca şifreli olacağını paylaştı. Zoom'un e-posta servisinin "@zmail.com" domainini kullandığını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Zoom One Business planını kullanan Zoom kullanıcıları, kendilerine özel domainleri de oluşturabilecek.

Zoom tarafından sunulan e-posta ve takvim servislerinin temel geliştirilme amacı ise kullanıcıların tek bir uygulama üzerinden tüm işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak. Takvim özelliği ile birlikte Zoom toplantılarının çok daha başarılı bir şekilde düzenlenmesi de bekleniyor. 

Zoom, e-posta ve takvim özelliğinin yanı sıra sanal bir ortak çalışma alanı oluşturma hedefi ile geliştirilen Zoom Spots isimli bir özellik de duyurdu. Söz konusu Zoom Spots özelliğinin 2023 yılının ilk aylarında kullanıma sunulması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.