Yapay zeka destekli tercüme platformu Lugath, 120 bin dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli tercüme platformu Lugath, 120 bin dolar tohum öncesi yatırım aldığını duyurdu.
Yapay zeka destekli tercüme platformu Lugath, 120 bin dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli tercüme platformu Lugath, 120 bin dolar tohum öncesi yatırım aldığını duyurdu. Bizimle paylaşılan bilgilere göre yatırımcılar arasında 5 melek yatırımcı bir de VC bulunuyor.

İlk yatırımını alan Lugath, özellikle yurt dışı pazarlarında ürün ya da hizmetlerini tüketicisiyle buluşturmayı hedefleyen markaların, çeviri ve yerelleştirme süreçlerini merkezi bir platform üzerinden yönetebilmesine imkan veriyor.

Otomotiv, tüketici elektroniği, sağlık, gıda, turizm gibi farklı sektörlerden markalara hizmet veren Lugath, bütçesini en doğru şekilde yönetmek, çeviri ve yerelleştirme süreçlerindeki ip uçlarını en etkin şekilde kullanmak isteyen markalara bir platform sağlayıcı olarak destek oluyor.

Geçtiğimiz hafta TR AI Week'te startup sahnesinde yer alan ve topluluk tarafından doğal dil işleme alanında faaliyet gösteren girişimler arasında da listelenen Lugath, TÜBİTAK sermayesi ile Teknopark İstanbul'da, Orçun Ülgen ve Burak Arslan tarafından Temmuz 2021 de kurulmuştu. İTÜ Çekirdek Bigbang 2021 sahnesinde Top 20 girişimleri arasında da bulunan girişim, İş Bankası Workup, Garage Innovation Hub, Cube Incubation ve Vestel Ventures Z-Port gibi hızlandırma programlarını da başarıyla tamamlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.