Tekstil üretimini akıllandırmayı hedefleyen Smartex, 24,7 milyon dolar yatırım aldı

Smartex'in 24,7 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Lightspeed Venture Partners ve Build Collective'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Tekstil üretimini akıllandırmayı hedefleyen Smartex, 24,7 milyon dolar yatırım aldı

Kumaş üretim sürecindeki kusurları tespit edebilmek adına yapay zeka ve makine öğrenimi temelli bir çözüm sunan Smartex, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Smartex tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 24,7 milyon dolar yatırım aldı.

Smartex'in 24,7 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Lightspeed Venture Partners ve Build Collective'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Lightspeed Venture Partners ve Build Collective haricinde ise H&M Group, DCVC, HAX, Spider Capital, Momenta Ventures, Bombyx Capital Partners ve Fashion for Good da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Smartex, en son 2019 yılında DCVC ve Spider Capital'dan 2,9 milyon dolar tohum yatırım almıştı. Smartex'in bugüne kadar ne kadar yatırım aldığı veya değerlemesi ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı.

Smartex tarafından aktarılan bilgilere göre A serisi yatırım turu kapsamında alınan 24,7 milyon dolarlık yatırım, şirketin yeni bölgelere açılmasının yanı sıra ekibini büyütmeye devam etmesi için de kullanılacak. 2018 yılında Antonio Rocha, Gilberto Loureiro ve Paulo Ribeiro tarafından San Francisco'da kurulan Smartex, sunduğu yapay zeka odaklı teknoloji ile birlikte üretim tesislerini ve fabrikaları daha akıllı bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Tekstil odaklı üretim tesislerinin hem daha az hata hem de daha az atıkla çalışmasını sağlamayı hedefleyen Smartex, odağına tekstil üretiminin yoğunlukta olduğu Asya pazarını almış durumda. Smartex'in partnerleri arasında ise Gucci, H&M, Tommy Hilfiger, Balenciaga ve ülkemizden Ekoten gibi önemli markalar da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.