Google, alışveriş aramaları için yeni özellikler getiriyor

Google, arama motoru içinde yer alan alışveriş sekmesi için sunacağı yeni özellikler ile birlikte kullanıcılarının en uygun seçeneği bulmasını hedefliyor.
Google, alışveriş aramaları için yeni özellikler getiriyor

Tüm dünyada en çok ziyaret edilen web sitesi konumunda bulunan Google, alışveriş aramaları için yeni özellikler getireceğini duyurdu. Google, arama motoru içinde yer alan alışveriş sekmesi için sunacağı yeni özellikler ile birlikte kullanıcılarının en uygun seçeneği bulmasını hedefliyor.

Şu an için alışveriş aramalarında sadece fiyatları ve web sitelerini gösteren Google, gelecek yeni özellikler ile birlikte aranan ürün ile ilgili promosyonları ve indirim kuponlarını da gösterecek. Kısacası aradığınız ürünün bir indirim kuponu varsa bu kupon, Google aramasında karşınıza çıkacak.

İndirim kuponuna sahip olan ürünlerin indirim kuponlarının direkt olarak Google içinden kopyalanabileceğini de ekleyelim. Google tarafından aktarılan bilgilere göre kupon odaklı özellikler önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

Hatırlatmak gerekirse Google, alışveriş aramalarında indirimleri de gösteriyordu. Alışveriş aramaları için yeni gelen özelliklerin temel amacı ise kullanıcıların, Google içinde ürün fiyatlarını karşılaştırarak kendileri için en doğru seçeneği bulabilmeleri.

Bu amaç doğrultusunda ürün karşılaştırmaları için yeni bir özellik de sunan Google, alışveriş aramalarındaki sonuçları yan yana kullanıcılarına sunuyor. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar, web siteleri arasındaki fiyat farklarını daha rahat bir şekilde görebilecek. Yan yana ürün fiyatı karşılaştırma özelliğinin ise Kasım ayı içinde ABD'de kullanıma sunulması bekleniyor.

Son olarak Google'ın alışveriş sekmesinde ürünlerin fiyatları ile ilgili detayları istatistik ve bilgiler paylaşacağını da ekleyelim. Söz konusu özelliklerin Kasım ayı içinde kullanıma sunulması tabii ki tesadüf değil. Kasım ayı hem ABD'de hem de tüm dünyada en çok online alışveriş yapılan dönem konumunda. Bu özelliklerin ülkemize ne zaman geleceği ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.