Fibabanka, HDI Sigorta ile dijital sigorta şirketi kuracak

HDI Sigorta, Fibaemeklilik'in yüzde 60'ını satın aldı. Bu satın alma ile birlikte yeni dijital sigorta şirketinin de kurulacağı bilgisi paylaşıldı.
Fibabanka, HDI Sigorta ile dijital sigorta şirketi kuracak

HDI Sigorta ile Fibabanka, resmi onayların alınmasının ardından gerçekleşecek yeni iş ortaklıklarını açıkladılar. Bu kapsamda, HDI Sigorta’nın hayat dışı branşlar ve katılım sigortacılığının yanında hayat ve emeklilik alanında da hizmet verme isteğiyle, sektörün önemli oyuncularından Fibaemeklilik’in çoğunluk hissesi HDI Sigorta’da olacak şekilde Fibabanka ile ortaklık için anlaşmaya vardılar. Böylelikle HDI Sigorta, Fibaemeklilik'in yüzde 60'ını satın aldı. 

Bu satın alma ile birlikte yeni dijital sigorta şirketinin de kurulacağı bilgisi paylaşıldı. Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, HDI Sigorta ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklık kapsamında yakın dönemde eşit paylı ortaklıkla bir dijital sigorta şirketi de kuracaklarını söyledi ve bu şirket ile hayat dışı sigortacılık alanında da müşterilere hizmet vereceklerini açıkladı.

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ise Fibabanka'nın yeni nesil dijital bankacılık altyapısı ve HDI Sigorta'nın sigorta alanındaki uluslararası deneyimiyle Fibaemeklilik'in dağıtım kanallarının ve ürün çeşitliliğinin daha da zenginleşeceğine inandığını belirtti.

HDI Sigorta, Alman sigorta şirketi Talanx'in Türkiye'deki temsilcisi. Talanx ise dünya çapında yaklaşık 23 bin çalışanı olan büyük bir Avrupa sigorta grubu olarak hizmet veriyor. Merkezi Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan grup, 150'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Talanx, kurumsal sigorta odaklı çok markalı bir şirket. Almanya ve yurt dışındaki endüstriyel sigorta ve perakende faaliyetleri, HDI markası altında yürütülüyor. HDI Sigorta 2022 yılı itibarıyla 3.200’i aşkın acentesi ile Türkiye genelinde faaliyet gösteriyor.

Fibabanka ise son dönemde Finberg ile yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz şubat ayında da Finberg'in kurulduğu günden bu yana 34 milyon dolardan fazla yatırım yaptığı bilgisini paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.