Yapay zeka destekli video üretim aracı Aug X Labs, 1 milyon dolar tohum yatırımı aldı.

Jeremy Toeman, Scott Havird ve JT White tarafından kurulan Aug X Labs, ses ve metni otomatik olarak dikkat çekici videolara dönüştürüyor. Stable Diffusion modelini kullanan Aug X Labs, Unsplash entegrasyonuna sahip.
Yapay zeka destekli video üretim aracı Aug X Labs, 1 milyon dolar tohum yatırımı aldı.

Metinlerden video içerik üreten yapay zeka destekli video aracı Aug X Labs,1 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Yatırım turu kalabalık ekibiyle dikkat çekti.

Yatırım turuna  Untappd.VC'den Yohei Nakajima, Tribe AI'ın kurucu ortağı Noah Gale,  Create Unity'nin kıdemli GMY'si Marc Whitten, Crosscut VC'den Alanna Gregory,  Brightcove'dan David Beck, Octane.AI'danBen Parr, Oracle ekibinin eski yöneticilerinden SV Academy CEO'su Rahim Fazal,  Qonsent'ten Jesse Redniss, Boxee kurucusuAvner Ronen, Kevin Conroy, Rob Hoffer, Ryan Bricklemyer, Deep Banerji ve Scott Ryan katılım gösterdi. 

Girişimin kurucuları ve faaliyet alanı

Jeremy Toeman, Scott Havird ve JT White tarafından kurulan Aug X Labs, ses ve metni otomatik olarak dikkat çekici videolara dönüştürüyor. Şu an için sınırlı sayıda kullancıyı açılan araç, alpha aşamasında.

İşletmeler ve kişiler için video içerik paylaşımının giderek önem kazandığı günümüzde, video üretim süreçlerinin hala profesyonel araç kullanımı ve deneyim gerektirdiğini düşünen ekip, bu konuya yeni bir çözüm üretmenin peşinde.  

Platform sayesinde kullanıcılar, fotoğraflar, kısa klipler gibi açık kaynaklı veya lisanslı görsel içerikleri, yapay zeka destekli üretimsel (generative) medyayı ve sahip oldukları görsel ve videoları kullanarak video üretimlerini büyütmelerini sağlıyor.

Bu noktada Aug X Labs'in ücretsiz görsel platformu olan Unsplash ile de entegre edildiğini belirtelim. Platform böylece kullanıcıların videolarına profesyonel kaliteye sahip içerik eklemelerine olanak tanıyor. Ayrıca şirket Replicate.com API'sinden faydalanan StabilityAI’ın Dall-e 2 alternatifi Stable Diffusion modelini kullanıyor.

Yaklaşık 30 saniye ile 1 dakika arasında videolar üretebiliyorsunuz. Ürettiğiniz içerikleri hızlıca değiştirebilmeniz mümkün. 

Girişimin ürünleri ve gelecek planları 

Aug X Labs, ekip içinde mühendislik, ürün, tasarım ve pazarlama alanlarında becerileri hızlı bir şekilde test etmek için yarışmalar düzenliyor.

Bu yarışmalardan çıkan bir ürün de film tahmini oyunu Moviedle oldu. Şimdiye kadar Moviedle, altı milyonun üzerinde oyuncuya hizmet verdi. Üstelik Moviedle içerik-tavsiye şirketi LikewiseTV ile bir ortaklık kurdu. Bu süreçte Moviedle'ın 12:01 Games çatısı altında birkaç farklı çevrimiçi oyun yarattığını eklemekte fayda var. 

Ekibin bir diğer ürünü ise PromptLocker oldu. Kullanıcıların yapay zeka destekli sanat kütüphanesi oluşturmasını sağlayan PromptLocker, platforma görsel yükleme ve kaydetme imkanı tanıyor. Bunun yanı sıra platform, kullanıcıların Stable Diffusion, Midjourney, Craiyon gibi yapay zeka destekli üretimsel (generative) sanat platformlarından elde edilen çıktıların geri bildirimlerle değerlendirilmesini mümkün kılıyor. 

Girişim yıl sonunda Aug X Labs video üretim aracını beta sürümüne taşıyarak kullanıcılara açmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.