VR temelli bilişsel davranış terapi platformu Floreo 10 milyon dolar yatırım aldı. 10 milyon dolarlık yatırım, Tenfore Holdings tarafından yönetildi. Yatırım turuna Autism Impact Fund, Disability Opportunity Fund ve Felton Group katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.
Otizm, kaygı, korku gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavisine odaklanan şirket, 2016 yılının Mart ayında iki girişimci Vijay Ravindran ve Vibha Sazawal tarafından kuruldu. Girişimciler, otistik oğullarının VR yani sanal gerçeklik teknolojisine olan tepkisinden ilham aldı. Şirket, kullanıcılarına şimdiki zaman odaklı olan ve mevcut sorunları çözmeye ve işlevsiz düşünce ve davranışı değiştirme konusunda yardımcı oluyor. Şirket, 3 boyutlu gözlükler, akıllı telefon ve özel uygulamalarla kişileri korkularıyla yüzleştiriyor. 15-20 dakikalık bölümünde uygulanan seanslar düzenleniyor. Bu yöntem kaygı bozuklukları ve fobilerin terapisinde kişide buna yol açan düşünce ve imajların ortaya çıkarılmasını sağlıyor.
VR; sağlık sektöründe ameliyat planlama, fobi tedavisi, ağrı kesici, robotik cerrahi, beceri eğitimi gibi uygulamalarıyla da ön plana çıkıyor. Kasım 2021'de kronik ağrıları tedavi etmek için sanal gerçeklik yöntemleri geliştiren AppliedVR, 36 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Şirket, sanal doğa ortamında dinlenmenin, özellikle belirtiler şiddetli olduğunda, kronik ağrıları hafifletmeye yardımcı oluyor. Bu noktada AppliedVR da kronik ağrı yönetimi, akut postoperatif ağrı ve anksiyete üzerine çalışıyor. VR kulaklığıyla fibromiyalji ve kronik bel ağrısını tedavi etmek için görsel ve işitsel programlardan yararlanıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap