Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle, daha yaşanabilir bir dünyayı odağına alan girişimleri desteklemek üzere mayıs ayında hayata geçirilen Etki Girişimciliği Programı (EGP) tamamlandı. 5 girişim Impact Day etkinliği ile mezun oldu.
Programdan mezun olan girişimler, Impact Day etkinliğinde yatırımcılar, girişimcilik ekosisteminden paydaşlar, İş Bankası ve iştirakleri ile Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi’nden yöneticilerle bir araya geldi. Nitelikli eğitim, sağlık ve kaliteli yaşam, iklim eylemi, erişilebilir ve temiz enerji, sürdürülebilir şehir ve topluluklar alanlarında çevresel ve sosyal etki yaratan veya yaratma potansiyeline sahip teknoloji tabanlı girişimlerin ölçeklenmesine destek olmayı amaçlayan programa toplam 178 başvuru alındı.
Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS ve İş Bankası Girişimcilik Programı Workup tarafından, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) katkılarıyla yürütülen programa seçilen girişimler, 3 aşamadan oluşan ve 24 hafta süren eğitim ve mentorluk sürecini tamamladı. Programın birinci aşamasında girişimler, ürün veya hizmetlerinin piyasayla uyumunu ve etki odaklarını yeniden değerlendirdi, iş modellerini doğruladı. İkinci aşamada sundukları çözümü müşteri ve pazar koşullarına daha uyumlu hale getirmek amacıyla en yalın çözümlerini geliştirdiler, son aşamada ise çözümlerini pazara sunarak satışlarını artırdılar, yatırım arayışı süreçlerini tamamladılar.
Etki Girişimciliği Programı mezunları şu şekilde:
Blueit: Binalarda harcanan su miktarını, gerçek zamanlı olarak takip edip optimize eden bir "Su Yönetim Sistemi" inşa ediyor. Blueit, gerçek zamanlı su tüketimini takip eden donanım ve yazılıma bağlı bir “Su Yönetim Platformu' olarak tanımlanıyor. Gerçek zamanlı su takibinin yanı sıra bina içindeki olası sızıntıları kullanıcıya bildiriyor ve sistemi uzaktan açıp kapatabiliyor.
Senyorapp: Senyorlar (50+) için oluşturulmuş eğitim, yaşam ve komünite platformu. Nisan 2022'de faaliyete geçen şirket, sağlıklı yaş almanın gerekliliklerini bilimsel altyapıya dayanan sağlık ve eğitim konuları hakkında içerikler üretiyor. İçerikler insanın doğumundan ölümüne kadar olan süreçteki yaşlanmanın oluşumunu inceleyen gerontologlar tarafından oluşturuluyor.
Togi Teknoloji: Lityum iyon bataryalı uygulamalara yönelik akıllı, dijital enerji yönetim ve enerji depolama çözümleri tasarlayan, özgün olarak tasarlayıp ürettiği batarya yönetim sistemleri ve enerji yönetim platformuyla öne çıkan girişim. Togi Teknoloji, lityum bataryaları beyni olarak adlandırılan batarya yönetim sistemlerini kendi bünyesinde tasarlıyor ve üretiyor. Bunların arasında gömülü yazılımlarını, stratejik öneme sahip algoritmaları, donanımları yer alıyor. Akıllı batarya sistemleri oluşturuyor. Bunların yanında kendi lityum batarya paketleri de geliştiriyor.
Tospaa: Çocuklar ve öğretmenler için kodlama öğreniminde kullanılabilecek materyaller tasarlayan bir sosyal girişim. Tospaa kodlama eğitimindeki eşitsizlikleri azaltmayı amaçlıyor ve nitelikli eğitim alanında çalışmalarını yürütüyor.
Walkino: İnsanların hayatındaki hareketsizliğe çözüm olabilmek ve sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yaşamaya teşvik etmek amacıyla oyunlaştırılmış bir deneyim sunan mobil uygulama. İnsanların hayatındaki hareketsizliğe, kendini kanıtlama ihtiyacına ve sosyalleşememe problemini çözüyor. Oyunlaştırılmış aktivite hedefleri vererek bu hedeflere ulaşanları ödüllendiriyor. Etkinlikler oluşturarak birlikte yürüyüş yapmalarını ve birbirleriyle rekabet etmelerini sağlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap