Native Teams: Freelance çalışanlar ve işverenler için esnek ödeme, SGK ve bordro hizmeti

Native Teams'in sunduğu finans ve İK altyapısı ile uzaktan veya uluslararası çalışırken karşılaşılabilecek sorunlara çözüm üretiyor.
Native Teams: Freelance çalışanlar ve işverenler için esnek ödeme, SGK ve bordro hizmeti

Jack Thorogood ve Alexandra Mitrevska tarafından Haziran 2021’de kurulan Native Teams, Freelance çalışanlar ve işverenler için esnek ödeme ve SGK ve bordro hizmeti veriyor. Şirketin sunduğu finans ve İK altyapısı ile uzaktan veya uluslararası çalışırken karşılaşılabilecek sorunlara çözüm üretiyor.

Platform, sahip olduğu ödeme seçenekleri sayesinde çalışanlara ek maliyetler çıkarmadan, herhangi bir para biriminde hızlı ve kolay bir şekilde para transferi yapılabilmesine olanak sağlıyor. Böylece şirketlerin dünyanın dört bir yanından yetenekleri, bulundukları ülkenin kurallarına uygun olarak istihdam edebilmesi için yasal ortam oluşturuyor. Şirketin sunduğu finansal çözümler arasında ATM kartı da yer alıyor. 

Girişimin aldığı yatırım, ekibi ve gelecek planları 

Native Teams, ilk olarak Kuzey Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, İngiltere, Amerika, Slovenya, Ermenistan, Belarus ve Ukrayna’da hizmet vermeye başladı. Girişim, günümüzde dünya çapında 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 

Buna ek olarak Native Teams'in Güney Avrupa’nın erken aşama girişim sermayelerinden Eleven Ventures’dan 2 Milyon euro tohum yatırımı aldığını belirtelim.  Global ekip 70'den fazla kişiden, Türkiye ekibi ise 4 kişiden oluşuyor. Native Teams, 2023’te Güney Amerika’ya 2024’te ise Asya’ya açılmayı hedefliyor. 

 
Native Teams'in altyapısı ve öne çıkan verileri

Native Teams'in zaten başka projeler üzerinde çalışan bir ekibe sahip olması, bu ürünü ekibin ihtiyaçlarına ve serbest çalışma konusundaki geçmiş deneyimlerine dayanarak oluşturmasını sağladı.

dünyada uzaktan çalışanların sayısı arttıkça, Farklı ülkelerde istihdam ihtiyacı da beraberinde artış gösteriyor. Bu bağlamda Native Teams, sadece şirketlerin uzaktan çalışabileceği değil, aynı zamanda serbest çalışanlar için de kullanılabilecek bir yapı sunuyor. 

Native Teams Pazarlama Müdürü Jack Thorogood  süreci şu ifadelerle aktarıyor: 

Çalıştıkları her yerde onlara yerel destek ve avantajlar sunan bir ürün geliştirmemiz gerektiğini fark ettik. Ürün fikri 2020 Haziran’da oluşmaya başlamasının yanı sıra son haline gelmesi Haziran 2021’i buldu.

Ekibin paylaştı bilgilere göre, Native Teams kullanıcı sayısı 29 bine ulaştı. Girişimin yıllık ortalama sürekli net geliri (Net ARR) ise 2.6 Milyon dolar olarak öne çıkıyor. Girişim, son 9 ayda aylık ortalama yüzde 41 büyüme (MoM average) gösterdi. 

Rakipler, gelir modeli ve gelecek planları

Girişim belirli bir rakibi olmadığını, çünkü serbest çalışanlar için benzersiz bir hizmet sunduklarını dile getiriyor. Bunun yanında ödemeler ve farklı pazarlarda istihdam söz konusu olduğunda Remote, Deel gibi piyasada bizden daha önce faaliyet gösteren şirketler olduğunu da belirtiyor 

Girişim, üyelik modeli üzerinden gelir elde ediyor. Söz konusu üyelik modeli, Aylık/Yıllık plan başına “kullandığın kadar öde” sistemi üzerinden çalışıyor. 

Girişimin çalışanlar için sunduğu üyelik paketleri 9 dolar ile 49 dolar arasında değişiyor. Çalışanlar ücretsiz pakette ise yalnızca sanal cüzdan ve ödeme talepleri (Payment Requests) özelliklerinden faydalanabiliyor. 

Şirketler için Ücretsiz, Client ve Employer olmak üzere 3 farklı paket sunuluyor. Client paketi 19 dolardan Employer paketi ise 39 dolardan başlayan fiyatlarla şirketlerin ilgisine sunuluyor. 

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ve kurumsal şirketlerin gig ekonomisiyle ilşkilenmesini hızlandırması, Native Teams'in büyümesinde önemli rol oynayabilir. Özellikle küresel operasyonlara sahip şirketler, girişimin sunduğu hizmetten faydalanmak isteyecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.