İki üst düzey yönetici daha Apple'dan ayrılıyor

Evans Hankey'in ardından Apple'da online perakendeden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Anna Matthiasson ve Chief Information Officer olarak görev yapan Mary Demby de şirketten ayrılıyor.
İki üst düzey yönetici daha Apple'dan ayrılıyor

Jony Ive'ın ardından donanım tasarımı departmanının başına geçen ve yıllardır Apple'da görev yapan Evans Hankey'in Apple'dan ayrılacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre iki üst düzey yönetici daha şirketten ayrılıyor.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Evans Hankey'in ardından Apple'da online perakendeden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Anna Matthiasson ve Chief Information Officer olarak görev yapan Mary Demby şirketten ayrılacak.

Paylaşılan bilgilere göre Mary Demby'nin emekli olmaya karar verdiğini ve bu nedenle şirketten ayrıldığını da ekleyelim. Anna Matthiasson Apple'ın online mağazasından, Mary Demby ise online mağazanın teknolojik altyapısından ve diğer Apple servislerinden sorumluydu.

Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre Anna Matthiasson yerine 18 yıldır Apple bünyesinde çalışan Karen Rasmussen geçecek. Şu an için Mary Demby'nin yerine kimin geçeceği ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Son dönemlerde Apple'dan ayrılan yöneticilerin sayısı giderek artıyor.

Kısa süre önce Apple'da gizlilik şefi olarak çalışan Jane Horvath'ın da şirketten ayrılacağı çalışanlarla paylaşılmıştı. Geçtiğimiz ayda ise Apple'ın tedarik biriminin başkan yardımcısı olan Tony Blevins şirketten kovulmuştu. Son birkaç aya baktığımızda 4 kadın üst düzey yönetici Apple'dan ayrılmış oldu.

Apple'ın yönetim kadrosunda önemli bir değişim rüzgarı olduğu aşikar. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.