Elon Musk, Twitter mühendislerinden Vine'ı yeniden yayına almalarını istedi

Twitter'ın video odağını genişletmek, uzun vadede platformdaki etkileşim ve trafik artışını da beraberinde getirebilir. 
Elon Musk, Twitter mühendislerinden Vine'ı yeniden yayına almalarını istedi

Yakın zamanda Twitter'ın resmi sahibi olan Elon Musk,  Twitter mühendislerinden Vine'ın koduna yeniden bakmasını ve yıl sonuna kadar yeniden yayına almasını istedi. 

Hatırlarsanız 2016 yılında uzun zamandır kendisinden beklenen gelir performansını gösteremeyen Twitter o dönemde aldığı küçülme kararı çerçevesinde kısa video paylaşım uygulaması Vine'ı kapatacağını açıkladı.

Bu açıklamadan yaklaşık 1 ay sonra uygulamayı satma girişiminde bulunmuş, ancak bu çabalar resmi bir şekilde dile getirilmediği gibi nihayete de ermemişti. En son 2016 yılında aktif olan platformun Elon Musk'ın direktifi doğrultusunda küllerinden doğması bekleniyor. 

Ancak daha önce Vine'da çalışanlar kodun 6 yıl öncesinin çalışması olduğunu hatırlatarak, kodun bazı kısımlarının neredeyse 10 yıl eski kodlardan oluştuğunu gündeme getirdi. "Eğer Vine'ı diriltmek istiyorsanız, yeni baştan başlamalısınız" önerisinde bulundu. 

Bu noktada Vine'ın yeniden aktif olması adına Elon Musk'ın Twitter'da bir kamuoyu çalışması yaptığını da hatırlatalım. Pazar günü Twitter'da bir anket yayınlayarak takipçilerine "Vine'ı geri getirelim mi?" diye sordu. Oylamaya katılanların yüzde 69.9'u buna "Evet" yanıtı verdi. 

İçerik üreticisi MrBeast ise bu ankete cevaben TikTok ile rekabet etmelerinin eğlenceli olacağını vurguladı. 

Elon Musk ise adeta retorik bir soruyla TikTok'tan daha iyi bir platform yapmaları için ne yapmaları gerektiğini sordu. 

Vine'ın küllerinden doğması için atılması gereken adımlar zorlu olabilir. Ancak YouTube ve Instagram Shorts ve Reels ile TikTok'un genç kullanıcı tabanına hitap etmeye çalışırken Elon Musk'ın doğru bir karar aldığını söylemek mümkün. Twitter açısından bakarsak video odağını genişletmek, uzun vadede platformdaki etkileşim ve trafik artışını da beraberinde getirebilir. 

Kısa videolar ile pazarlamaya dair markaların bilmesi gerekenler yazımızda da paylaştığımız üzere 2022 itibarıyla küresel internet trafiğinin yüzde 82'sinin video yayınları ve indirmelerinden geleceği ön görülüyor. Bu verinin 2023'ün ilk çeyreğinde netleşeceğini söylemek mümkün.

Tüm çevrim içi aktivitenin 3'te 1'i video izlemeye ayrılıyor. Türkiye internet kullanıcılarının yüzde 95'i, ABD'deki internet kullanıcılarının yüzde 85 online video izliyor. Ayrıca kullanıcılar her hafta ortalama 16 saat video izliyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.