General Motors, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından Twitter reklamlarını durdurdu

Tesla'nın rakibi Detroit merkezli otomobil üreticisi Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından Twitter reklamlarını durdurdu.
General Motors, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından Twitter reklamlarını durdurdu

Elon Musk'ın Twitter'ı resmen satın aldığını sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından General Motors, Twitter reklamlarını durdurdu. Bu noktada Detroit merkezli otomobil üreticisinin, Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın rakibi olduğunu hatırlatmakta fayda var.  Aslına bakarsanız, Elon Musk yaptığı bir paylaşım ile reklam verenleri platformdaki olsası değişikliklere karşı sakinleştirmeye çalışmıştı. Ancak görünen o ki bu paylaşım GM için yeterli olmadı. 

General Motors yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Yeni sahiplik altındaki platformun ne yöne gideceğini anlamak için Twitter ile etkileşim halindeyiz. Normal iş akışında olduğu gibi, bir medya platformunda yaşanan önemli bir değişiklik nedeniyle ücretli reklamlarımızı geçici olarak durdurduk. Twitter'daki müşteri hizmetleri etkileşimlerimiz devam edecek."

Bu noktada Tesla'nın rakipleri arasında Ford, GM, Stellantis, Porsche, VW ve Volvo gibi önemli araç üreticilerinin yer aldığını belirtelim. Ford Motor sözcüsü, şirketin şu anda Twitter'da reklam vermediğini ve Elon Musk'ın özel satın alma anlaşmasından önce de reklam verme konusunda bir adım atmadığını ifade etti. Sözcü, “Yeni sahiplik altında platformun gideceği yönü değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Araç üreticilerinin bu çekimser tutumu aslında Otomobil tasarımcısı Henrik Fisker'in, Twitter hesabını silmesiyle başladı. Fisker,  Nisan ayında Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağının gündeme gelmesiyle Twitter hesabını sildi. Buna mukabil Henrik Fisker'in şirketi Fisker Inc.'in hesabı hala Twitter'da aktif. 

Şu an için belirsizlik nedeniyle şirketlerin bu adımı atması doğal. Önümüzdeki günlerde Twitter'ın yeni stratejisinin kesinleşmesiyle birlikte,  reklam verenlerin tavrı da kesinlik kazanacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.