Mobil uygulaması üzerinden kısa filmler sunan yerli girişim CineShort, ilk yatırımını aldı

Cineshort’un yatırım turuna TechOne VC, DOMiNO Ventures, twozero Ventures, Headline Oryx I, Aegean Ventures ve Powerhouse katıldı.
Mobil uygulaması üzerinden kısa filmler sunan yerli girişim CineShort, ilk yatırımını aldı

Mobil odaklı olarak faaliyet gösteren, kısa ve tematik filmleri kullanıcılarla buluşturan yerli girişim Cineshort'u daha önce sizlere detaylı olarak aktarmıştık. Cineshort, şimdi de ilk yatırımını aldı. Yatırımın miktarı veya değerlemesi ise paylaşılmadı.

Kullanıcıların kısa vakitlerine sığdırılabilecekleri kısa filmlerle, gün içinde keyifli vakit geçirmelerini hedefleyen Cineshort’un yatırım turuna TechOne VC, DOMiNO Ventures, twozero Ventures, Headline Oryx I, Aegean Ventures ve Powerhouse katıldı. Aldığı yeni yatırım ile birlikte global pazardaki operasyonlarını desteklemeyi hedefleyen Cineshort, pazarda daha güçlü bir şekilde konumlanmak ve sektörün önemli oyuncularından biri olmak istediğini açıkladı.

Cineshort, yüzde 94’ü global içerik olan mobil uygulaması üzerinden kullanıcıları kısa ve tematik filmler ile buluşturmayı hedefliyor. Platform, bünyesindeki tüm filmleri Türkçe, İngilizce ve İspanyolca altyazı seçeneğiyle sunuyor. Offline mod seçeneği, mylist/watchlater gibi fonksiyonel özellikler de Cineshort'un sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Kullanıcılar filtre seçeneği ile moduna, filmin türüne ve izlemek istediği zamana göre aradığı içeriğe kolayca ulaşabiliyor.

Gelirlerin yüzde 70'i film yönetmenlerine ve yapımcılarına aktarılıyor

Büyük VOD platformlarından ve rakiplerinden içerikleri ve gelir modeli ile ayrışmayı amaçlayan Cineshort, gelirlerinin yüzde 70’ini film yönetmeni ve yapımcısına aktarıyor. İçerik bakımından zengin bir havuz oluşturmayı hedefleyen Cineshort, kurulduğu günden bu yana 92 ülkeden 650’den fazla yönetmenin filmini platforma dahil etti.

Cineshort’un Kurucusu Hasan Celil Tombul, yatırım turuyla birlikte global pazardaki büyümlerini hızlandıracaklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.