Uzaktan hasta izleme ve kronik hastalık bakım platformu Electronic Caregiver 42,5 milyon dolar yatırım aldı

New Mexico merkezli şirket, 2009 yılında Joe Baffoe tarafından kuruldu. Electronic Caregiver, yaşlı ve çocuklara odaklanıyor.
Uzaktan hasta izleme ve kronik hastalık bakım platformu Electronic Caregiver 42,5 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan hasta izleme ve kronik hastalık bakım platformu Electronic Caregiver 42,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın yüzde 90'ı mevcut yatırımcılar tarafından yapıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili detay verilmedi. Yeni gelen yatırım, şirketin müşteri tabanını genişletmek için kullanılacak. 

New Mexico merkezli şirket, 2009 yılında Joe Baffoe tarafından kuruldu. Evin her yerine yerleştirilen dokunmatik ekranlı cihazlar sayesinde uzaktan hasta izleme ve kronik hasta bakım hizmeti sunuyor. Electronic Caregiver, yaşlı ve çocuklara odaklanıyor. Şirket şu anda 200 binden fazla. müşteriye hizmet veriyor. Bı rakamın 2024'ün sonuna kadar 250 bini aşacağı düşünülüyor. Electronic Caregiver doktor, sağlık kuruluşları evde hasta bakım ajanslarıyla ortak çalışıyor. Şirket, dijital sağlık çözümlerine yönelik yüksek talep nedeniyle Amerika'nın en hızlı büyüyen 1000 şirketi arasında yer alıyor. 

"Hastanın tedavi sonrası geleneksel klinik ortam dışında doktoru tarafından takip edilip hastanın ulaşım maliyetlerinden ve kontrol için gereken süreden tasarruf etmesini sağlayan teknolojileri" kapsayan uzaktan sağlık sistemleri dijital sağlık platformlarının önemli bir kısmını oluşturuyor.  Bu platformlar, yatış sürelerini kısaltmasının yanı sıra yatan hasta sayısını düşürmesini sağlıyor. Uzaktan hasta izleme platformları giyilebilir cihazlar ve tele sağlık uygulamalarının birleşimi olarak ön plana çıkıyor.

Geçen Ağustos ayında uzaktan hasta izleme girişimi Sibel Health, Steele Foundation for Hope liderliğinde 33 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 35 milyon doların üstüne çıktı. Sibel Health yeni gelen yatırımı, uzaktan hasta platformu ANNE One'ı geliştirmek için kullanılacak.

Şirket, 2018'de Northwestern Üniversitesi'ndeki Querrey Simpson Biyoelektronik Enstitüsü ve John Rogers Araştırma Grubu'nun bir parçası olarak kuruldu. Bill & Melinda Gates Vakfı'ından da yatırım alan şirketin San Diego ve Seul'de ofisleri bulunuyor. Giyilebilir sensörler, yapay zeka destekli veri analitiği ve uzaktan hasta izleme için yazılım geliştiriyor. Şirketin ismi Türk mitolojisinde bereketi ve bolluğu simgeleyen Kybele'den geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.