İşletmelerin yüzde 78'i müşterileriyle bağlantı kurmak için canlı yayın satışlarını kullanıyor

Çin'de daha aktif olan canlı yayın ile e-ticaret satışları, işletmeler için müşterilerle bağlantıyı derinleştirmeyi, erişimi genişletmeyi ve potansiyel olarak dönüşüm oranlarını artırmayı sağlıyor.
İşletmelerin yüzde 78'i müşterileriyle bağlantı kurmak için canlı yayın satışlarını kullanıyor

E-ticarette canlı yayın üzerinden satış yapmak, bir süredir yaygın olarak kullanılıyor. İlk örneklerini Çin'de gördüğümüz, daha sonra globale yayılan bu akım e-ticaret platformlarına ve online'da satış yapan perakende mağazalarına birçok avantaj sunuyor. İşletmelerin ürünlerini müşterilere sergilemek ve satmak için gerçek zamanlı sanal alışveriş etkinlikleri düzenlediği bir pazarlama tekniği diyebileceğimiz canlı yayın satışları, müşterilerle bağlantıyı derinleştirmeyi, erişimi genişletmeyi ve potansiyel olarak dönüşüm oranlarını artırmayı sağlıyor.

Son dönemde yükselişte olsa bile hâlâ birçok işletme canlı yayın üzerinden satışı benimsemiş değil. Bu noktada şirketlerin kârlarını ve zararlarını düşünmeleri şart. Zira canlı yayın araçları her geçen gün artıyor olsa da böyle bir satış tekniği benimsemek de beraberinde bazı maliyetleri getirecektir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.