Google Pixel ekibi, Tim Cook ile dalga geçtiği tweet'i iPhone'dan attı

Tim Cook, attığı bir tweet'te #TakeNote hashtag'ini kullandı. Take Note, Utah Jazz tarafından da kullanılan bir ifade olduğu için Google Pixel ekibi Cook ile dalga geçmek istedi ve atılan tweet'in altında "Twitter for iPhone" yazıldığı görüldü.
Google Pixel ekibi, Tim Cook ile dalga geçtiği tweet'i iPhone'dan attı

Android ve iPhone arasındaki son savaşın galibi iPhone oldu. Ancak bu kez iPhone'un kazanması biraz ilginç, zira cihazı kullanan taraf Google Pixel ekibiydi. Üstelik Google Pixel ekibi, bu hatayı Apple CEO'su Tim Cook'un attığı bir tweet'le dalga geçmek üzere, Cook'a cevap verirken yaptı.

Tim Cook, attığı bir tweet'te #TakeNote hashtag'ini kullandı. Take Note, NBA takımlarından Utah Jazz tarafından da kullanılan bir ifade olduğu için Google Pixel ekibi Cook ile dalga geçmek istedi ve atılan tweet'in altında "Twitter for iPhone" yazıldığı görüldü. Yani ekip söz konusu tweet'i bir iPhone cihazından atmıştı. Haliyle bu tweet ile bir gündem yaratılmış oldu, ancak o gündemi Google Pixel ekibi belirlemedi. 

Tüm bunların ardından Google Pixel ekibi hatasını fark edip tweet'i kaldırdı ve aynı tweet'i yeniden attı. İkinci kez atılan tweet'in altında "Twitter for Web" yazıldığı görüldü. Bu hata şirket içinde nasıl bir yankı buldu, bilinmez. Ancak dışarıdan bakınca biraz komik göründüğünü söylersek yanlış olmayacaktır. Zira Apple'a karşı tweet atan birçok şirket veya şahıs aynı hataya sıklıkla düşüyor. 

Bu arada Utah Jazz'ın arenalarında birden fazla ekranda "#TakeNote" yazısı var, ayrıca bu deyişi ticari ürünlerde de kullandılar. Ekip, hashtag'i 2016 yılında kullanmaya başlamıştı. Kısa bir süre için kullanmaktan uzaklaştılar, ancak 2019'da tekrar karşımıza çıkmaya başladı.

Utah Jazz'ın sahibi Ryan Smith ile Tim Cook'un arkadaş olduğunun da altını çizmek gerek. Çünkü birçok kişi bunun üzerine Utah Jazz'ın tutumunun ne olacağını merak ediyordu, belli ki takımın "#TakeNote" kullanımında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.