Apple Watch, 12 yaşındaki kız çocuğunun kanser hastalığının erken teşhis edilmesini sağladı

Her şey 12 yaşındaki Imani Miles'ın taktığı Apple Watch'un kalp ritmindeki anormallikleri tespit etmesiyle başladı. Yapılan tetkikler sonunda ameliyata alınan Imani Miles'ın nadir görülen bir kanser hastalığına sahip olduğu tespit edildi.
Apple Watch, 12 yaşındaki kız çocuğunun kanser hastalığının erken teşhis edilmesini sağladı

Akıllı saatler artık sadece bir aksesuardan daha fazlası olarak görülmeye başlandı. Kullanıcıların tansiyon, nabız, yakılan kalori miktarı gibi temel sağlık verilerini anında ölçümleyebilen akıllı saatler bazı durumlarda kritik bir noktaya konumlabiliyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Apple Watch, 12 yaşındaki kızın nadir görülen kanser hastalığını keşfetmesine ve tedavi etmesine yardımcı oldu.

Her şey 12 yaşındaki Imani Miles'ın taktığı Apple Watch'un kalp ritmindeki anormallikleri tespit etmesiyle başladı. Devam eden uyarıları dikkate alan anne Jessica Kitchen çocuğunu doktora götürdü. Yapılan tetkikler sonunda ameliyata alınan Imani Miles'ın nadir görülen bir kanser hastalığına sahip olduğu tespit edildi. Küçük kız hastalığı vücuduna yayılmadan tedavi altına alındı. Kitchen, Apple Watch uyarıları olmasaydı Imani'yi hastaneye götürmek için muhtemelen daha uzun süre bekleyeceğini söyledi.

Apple Watch'daki Kalp Atış Hızı uygulaması kalp atışlarını ve kalbini elektrik sinyallerini elektrokardiyografi (EKG) sonuçlarıyla aynı doğrulukta ve güvenilirlikte tespit ediyor. Ardından kalp atışları için bir zamanlama referansı vererek elde ettiği bilgileri sağlık yetkililerini iletiyor. 

Apple kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Şirket, uygulamalar ve giyilebilir ürünler ile sağlık ve sağlık hizmetlerini iş stratejisinin esas parçası olarak görüyor. Apple Watch, çeşitli nedenlerle insanların hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu ayın başlarında, 34 yaşındaki bir kadın, Apple Watch sayesinde sonra hamile olduğunu öğrendi. Ağustos ayında ise düşme algılama sayesinde kafasını yere çarpan ve bayılan 70 yaşındaki bir adamın hayatını kurtardı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.