Mercedes-Benz'den karbon sıfır pil üretimi için adım

Mercedes-Benz'in baş teknoloji sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Markus Schäfer iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada bu anlaşmanın Avrupa'daki pil üretimi için lityum tedarikini güvence altına alınmasında kilit bir rol oynayacağını söyledi. 
Mercedes-Benz'den karbon sıfır pil üretimi için adım

Elektrikli otomobil alanında rekabeti şekillendiren yatırım ve iş birlikleri dikkat çekiyor. Mercedes-Benz, maden şirketi Rock Tech Lithium ile iş birliğine gittiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre iki şirket yılda ortalama 10 bin ton lityum hidroksit almak için tedarik anlaşması imzaladı. Tedarik anlaşmasının öne çıkan noktası ise lityum üretiminin karbon sıfır olması.

Bu, Alman otomobil üreticisinin tam elektrikli araçların üretimini hızla büyütmek için attığı önemli bir adım olarak nitelendirildi.  Mercedes-Benz AG'in baş teknoloji sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Markus Schäfer iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu anlaşma Avrupa'daki pil üretimimiz için lityum tedarikini güvence altına alınmasında kilit bir rol oynayacak" diye konuştu. 

Yılda yaklaşık iki milyon araç satan Mercedes Benz'in amacı, 10 yıl içinde sadece elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Bunun için şirketin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretmeye odaklanacağı ve bunun için 47 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtilmişti.

Mercedes Benz, elektrikli otomobil konusunda oldukça iddialı olan şirketler arasında yer alıyor. Geçen Eylül ayında şirket, elektrikli G-Serisi aracının 2024 yılının ortalarında geleceği açıkladı. Açıklama şirketin yönetim kurulu başkanı Ola Källenius tarafından yapıldı. Aracın geçen Eylül ayında Avusturya'da testten geçtiğini belirten Källenius, off-road türünün geleceğinin elektrik temelli olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. Mercedes henüz aracın menzil, pil boyutu veya elektrik gücüyle ilgili detaylar açıklamadı.

Şirket, ilk defa sıfır emisyonlu versiyonuyla yollara çıkartmayı planladığı elektrikli off-roader aracını Kasım 2019'da duyurmuştu. Geçen Eylül ayında aracı üretme planlarıyla gündeme gelmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.