Amazon, Fabric.com'u kapattı

1990'lı yılların başında öne çıkan Fabric, 2008 yılında Amazon tarafından satın alınmıştı. Amazon, o dönem platformun sunduğu geniş ürün çeşitliliği sayesinde kumaş tedariği yapma konusunda ön plana çıkmıştı. 
Amazon, Fabric.com'u kapattı

Amazon kumaş, kalıp ve dikiş araçları dikeyine odaklanan Fabric.com'u kapattı. Bu kapanmanın şirketin çalışanlar ve satıcılar dışında konfeksiyon alanında çalışan küçük işletmelere tedarik konusunda zarar vereceği düşünülüyor. Şirketin bu konuyla ilgili pazartesi günü önce çalışanlarını bilgilendirdiği ortaya çıktı. Dün de platformda yer alan satıcılara e-posta gönderdiği kaydedildi. Kapanmayla ilgili resmi açıklama Amazon tarafından platformun websitesinden geldi.

Amazon sözcüsü, bu kapatma kararının iş planlarının bir parçası olarak yapıldığını ve bu geçiş sürecinde çalışanları destekleyeceklerini söyledi. 1990'lı yılların başında öne çıkan Fabric, 2008 yılında Amazon tarafından satın alınmıştı. Amazon, o dönem platformun sunduğu geniş ürün çeşitliliği sayesinde kumaş tedariği yapma konusunda ön plana çıkmıştı. 

Amazon, bu hafta ikinci bir haberle daha gündeme geldi. Satın alma ve birleşme yoluyla yıllar içinde büyüyen şirket, 2025 yılına kadar Avrupa'daki dağıtım filosundaki elektrikli kamyonet sayısını 10 bine çıkaracağını açıkladı. Filosuna 1500 elektrikli ağır vasıta ekleyecek. Bu planın 2025 yılına kadar Londra, Münih ve Paris dahil olmak üzere Avrupa genelinde 20'den fazla şehri kapsaması hedefleniyor. Şirket, buna ek olarak hızlı şarj cihazı yatırımı da yapacak.

Teslimat araçlarının neden olduğu karbon emisyonunu minimuma indirmek için Amazon Avrupa'da halihazırda 3 bin elektrikli kamyon ile lojistik ve dağıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Hatta bu işi bir adım daha öteye götürerek geçen Temmuz ayının başında İngiltere'nin başkenti Londra'nın bazı bölgelerinde elektrikli kargo bisikletleriyle teslimat yöntemini test etmeye başladığını açıklamıştı. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.