2023 yılına kadar ABD'de yaklaşık 400 yeni model elektrikli aracın üretileceği düşünülüyor

2020 yılında global olarak piyasa değeri 164 milyar dolar olan elektrikli araç sektörünün, 2030 yılında 824 milyar dolar değere ulaşacağı tahmin ediliyor.
2023 yılına kadar ABD'de yaklaşık 400 yeni model elektrikli aracın üretileceği düşünülüyor

İlk elektrikli otomobilin 1800'lü yılların ortasında ABD'de icat edildi. 19'uncu ve 20'inci yüzyılın başında elektrikli otomobiller ülkede oldukça popüler taşıttı. Araçların menzil problemi, içten yanmalı taşıtların seri üretime geçmesi ve elektrikli otomobilden daha ucuz hale gelmesi 1930'lu yıllarda elektrikli otomobillere olan ilgiyi azalttı. 

Aradan yaklaşık 100 yıl geçti. İklim değişikliği mücadele ederken elektrikli araçların yenilenebilir enerji kaynakları ile şarj edilmesi bu araçları yeniden gündeme getirdi. Özellikle Kıta Avrupası 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını en az yüzde 55 azaltma hedefine doğru ilerletmeyi amaçlıyor. Bu yüzden Ağustos 2021'de Avrupa Birliği, 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını durdurma tamamen elektrikli modellere hızlı ve dramatik bir geçiş sağlayacaklarını açıkladı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.