Anime odaklı NFT projesi Azuki'nin "Physical Backed Token"ı NFT pazarı için ne anlama geliyor?

Açık kaynaklı "Physical Backed Token" (PBT) protokolü sayesinde NFT gibi zincir üstü varlıklar, fiziksel varlıklar ile ilişkilendirilebilecek. 
Anime odaklı NFT projesi Azuki'nin

Anime destekli NFT projesi Azuki, "Physical Backed Token"ı duyurdu. Ekip dün paylaştığı Twitter göndersininde "Physical Backed Token" (PBT) protokolünü açıkladı. Bu açık kaynaklı protokol sayesinde zincir üstü varlıklar, fiziksel varlıklar ile ilişkilendirilebilecek. 

BEAN isimli kriptografik bir çip üzerinde çalıştıklarını aktaran ekip, çipin "sahiplenmek için tara" teknolojisine sahip olduğunu ifade etti. Böylece dijital token'lar fiziksel ürünlerle eşleşebilecek. PBT ile fiziksel ürünlerin merkeziyetsiz kimlik doğrulamasını gerçekleştirebilirken, ürünlerin sahiplik takibini de yapabileceksiniz. 

Fiziksel destekli Token olarak çevirebileğimiz PBT'nin NFT koleksiyonerliğne fiziksel bir katman kazandırdığını söylemek mümkün. PBT ile koleksiyonerler NFT'lerin dijital ve fiziksel versiyonuna sahip olacak. Böylece ikincil saışlarda sadece dijital tasarıma sahip bir NFT'nin ötesinde fiziksel ürünler de el değiştirecek. 

Azuki bu yeni protokol kapsamında piyasaya süreceği yeni koleksiyonunu da duyurdu. Azuki, Fiziksel olarak 9 adet 14 ayar altın kaykay ile ilişkili NFT koleksiyonu yayınlayacak. Bu arada Azuki'nin sitesinde  fiziksel ürünlere yer verdiğini belirtelim. PBT, ekibin fiziksel ürünleri NFT'lere bağlamasını kolaylaştıracak.

NFT piyasası için önemli bir adım olarak görülen PBT'yi incelemek ve protoklolden yararlanarak projelerine özellikler eklemek isteyen geliştiriciler Github sayfasını inceleyebilir. 

E-ticaret ve perakende şirketlerinin, lüks moda markalarının Metaverse'de nasıl konumlanabileceği paylaşırken NFT'ler üzerinden fiziksel ürün satışını pek çok kez gündeme getirdik. Henüz Metaverse'ün emekleme aşamalarında olduğunu düşünürsek, Web3 platformlarında NFT ile fiziksel ürün satışı için PBT'nin ideal bir çözüm olarak öne çıktığını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.