Synonym Biotechnologies, Andreessen Horowitz'in katıldığı turda 6.3 milyon dolar yatırım aldı

Synonym Biotechnologies, Andreessen Horowitz, Giant Ventures, Blue Horizon, Thia Ventures ve adı açıklanmayan diğer şirketlerin katıldığı turda 6,3 milyon dolar değerinde tohum öncesi yatırım aldı.
Synonym Biotechnologies, Andreessen Horowitz'in katıldığı turda 6.3 milyon dolar yatırım aldı

İlaç dışı uygulamalara yönelik ürünleştirilmiş biyo-üretim tesisleri için geliştiren Synonym Biotechnologies, Andreessen Horowitz, Giant Ventures, Blue Horizon, Thia Ventures ve adı açıklanmayan diğer şirketlerin katıldığı turda 6,3 milyon dolar değerinde tohum öncesi yatırım aldı.

Synonym Biotechnologies, temel biyo-üretim altyapısı için bir finansman ve geliştirme platformu olarak hizmet veriyor. Sentetik biyoloji şirketleri için üretim kapasitesi ve yatırımcılar için yeni bir varlık sınıfı oluşturuyor. Edward Shenderovich ve Joshua Lachter tarafından Ocak 2022'de kurulan Synonym Biotechnologies, her büyüklükteki sentetik biyoloji üreticisine esnek üretim kapasitesi sağlamak ve aynı zamanda altyapı yatırımcılarına yeni, karbon negatif bir biyoya erişim sağlamak için ticari ölçekli biyo-üretim tesisleri geliştirme, finanse etme ve inşa etme fırsatı sunuyor.

Şirket, iklim ve enerji hedefleri, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik ve tedarik zincirleri etrafındaki hedeflere ulaşmak için bu alanda inovasyonu hızlandırmak isteyen ABD hükümetinin biyo-imalat konusundaki son kararnamesini de yönlendiriyor.

Shenderovich ve Lachter, alınan yatırımın lansman ekibi oluşturmak ve ürünün pazardaki çıkışını sağlamak için kullanılacağını açıkladı. Şirketin CEO'su Edward Shenderovich, tesis geliştirme çabalarını hızlandırmak için sermayeyi kullanmayı planladıklarını söyledi. Bunun, ilk tesis atılımının temellerini atmak ve değer zinciri genelinde stratejik ortaklıklar için erişimlerini hızlandırmak için tasarım, mühendislik ve finans konusunda işe almaya odaklanmak anlamına geldiğini de belirtti.

Merkezi New York'ta bulunan girişim, yatırımla birlikte hayata geçirilecek tesisin temellerinin 2023'ün üçüncü çeyreğinde atılacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.