Samsung, tüketicilere akıllı TV'ler aracılığıyla sanal sağlık hizmeti sunacak

Tüketiciler, dijital sağlık girişimi HealthTap'in vereceği hizmete televizyon ve televizyona bağlı kamera aracılığıyla erişebilecek. 
Samsung, tüketicilere akıllı TV'ler aracılığıyla sanal sağlık hizmeti sunacak

Samsung, sağlık alanında yaptığı stratejik ortaklıkla sektörde yeniden gündeme geldi. Şirket, akıllı TV sahibi kullanıcılarına dijital sağlık şirketi HealthTap'in sanal sağlık hizmetini sunacak. Tüketiciler, bu hizmete televizyon ve televizyona bağlı kamera aracılığıyla erişebilecek. 

Samsung TV sahibi kullanıcılar bir doktorun kimlik bilgisini öğrenebilecek. Tercih ettiği doktorla video görüşmesi yapabilecek. Ayrıca muayene randevusu alabilecek. Geoff Rutledge, Ron Gutman, Sastry Nanduri ve Sean Mehra tarafından kurulan HealthTap'in bu ortaklıkla amacı, ABD halkı için kritik bir öneme sahip TV ekranından kişilerin sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamak. 

ABD merkezli platform kullanıcıların birincil basamak sağlık hizmetine uzaktan ulaşmasını sağlıyor. Bireylerin doktorlarıyla ücretsiz mesajlaşmasına, görüntülü randevu ayarlamasına yardımcı oluyor. Ayrıca hastalıklarla ilgili ücretsiz bilgilendirme yapan 90 bin doktordan oluşan bir ağa sahip. 

Samsung geçen Mayıs ayında Google ile sağlıkla ilgili verileri Android uygulamaları ve cihazları arasında senkronize eden bir platform ve API oluşturmak için Samsung ile iş birliği yaptığını duyurdu. Health Connect olarak adlandırılan bu sistem, hayati bilgiler, uyku, beslenme, aktivite, vücut ölçümü, adet döngüsü takibi ve daha fazlasını içeren 50'den fazla veri türünü destekliyor.

Health Connect, uygulamalar arasındaki bağlantıyı basitleştiriyor. Geliştiriciler, kullanıcıların izniyle, standartlaştırılmış şema ve API davranışını kullanarak Health Connect'ten güvenli bir şekilde veri okuyabiliyor ve bunların üzerine yeni veri yazabiliyor. Kullanıcılar ise hangi uygulamaların verilere erişim istediğini görmek için ayrıntılı kontrollerle gizlilik ayarları üzerinde tam kontrole sahip. Health Connect'teki verilerin tamamı cihazda yer alıyor ve şifreleniyor. Kullanıcılar, cihazlarında istemedikleri verilere erişimi kapatıp silebiliyor; birden fazla uygulama kullanırken bir veri kaynağını diğerine göre önceliklendirebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.