Dijital sağlık girişimi NeuroFlow, 25 milyon dolar yatırım aldı

Adam Pardes ve Christopher Molaro tarafından kurulan NeuroFlow, sağlık hizmeti sağlayıcılarının hasta izlemesine, hastanın durumunu değerlendirmesine olanak sağlıyor. Bulut tabanlı hasta takip ve kontrol platformu olarak konumlanıyor.
Dijital sağlık girişimi NeuroFlow, 25 milyon dolar yatırım aldı

Davranışsal sağlık alanına odaklanan dijital sağlık girişimi NeuroFlow, 25 milyon dolar yatırım aldı. 2017 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 57 milyon dolara çıktı. ABD merkezli şirketin yatırım turu SEMCAP Health tarafından yönetildi. Şirket yeni gelen yatırımı Ar-Ge yapmak, platformu geliştirmek ve genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

Adam Pardes ve Christopher Molaro tarafından kurulan şirket, sağlık hizmeti sağlayıcılarının hasta izlemesine, hastanın durumunu değerlendirmesine olanak sağlıyor. Bulut tabanlı hasta takip ve kontrol platformu olarak konumlanıyor. Yapay zeka teknolojisi sayesinde erken teşhis, doğru tanılama, klinik karar verme aşamasında sağlık çalışanlarına destek oluyor. Önümüzdeki dönemde şirket, uygulamasına İspanyolca dil desteği geleceğini açıkladı. Ayrıca geçen ay  CirrusMD ile bir işbirliğini yapmaya başladığını duyurdu. 

Covid-19 pandemisinin ilk dönemlerinde hastalığın etkileri üzerindeki belirsizlik, dünya genelinde korku ve kaygı iklimi ortamı yarattı. Birçok uzmana göre akıl hastalığı olmayan insanlarda yeni psikiyatrik semptomları tetikledi. Bir taraftan akıl ve ruh sağlığı, dijital tıpta sıcak ve yükselen bir konu. 2022'nin ilk çeyreğinde 76 şirkete 792 milyon dolar yatırım yapıldı.

Geçen hafta aynı alanda çalışan Alleva da yatırım aldığını duyurdu.12 milyon dolarlık yatırım turu, Ankona Capital tarafından yönetildi. Alleva'nın kurucu ortaklarından Steven McCall amaçlarının daha fazla kişiye ulaşmak olduğunu söyledi. Matt Stevens, Michael McAlpin ve Steven McCall tarafından kurulan şirket, davranışsal sağlık sağlayıcıları ve uygulamalarına elektronik sağlık kaydı (EHR) sunuyor. 2017 yılında ABD'de faaliyete geçen Alleva, geliştirdiği yazılımlar sayesinde raporlama, iş akışının düzenli ilerlemesini sağlıyor.  düzenliyor. Veriye dayalı analizler yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.