Umuro Game, 32 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Mobil öncelikli olan, ancak tüm platformlara eş zamanlı olarak oyun geliştirebilen dijital oyun şirketi Umuro Game, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 32 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Umuro Game, 32 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Mobil öncelikli olan, ancak tüm platformlara eş zamanlı olarak oyun geliştirebilen dijital oyun şirketi Umuro Game, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 32 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. 20 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Umuro Game, yatırımı NFT ve blockchain tabanlı oyun projelerini hayata geçirmek için kullanacağını açıkladı. Şirket, şu anda mobil platformlarda reklam gösterimi, PC ve konsol tarafında ise ürünlerin dijital olarak satışı ile gelir elde ediyor. 

Umuro Game Kurucusu Umur Burak, Umuro Game’in ticari olduğu kadar, işini tutkuyla yapma üzerine kurulmuş bir yapı olduğunu da vurgulayarak, girişimin temelinin çok küçük yaşta başlayan video oyunu oynama ve geliştirme isteğinden doğduğunu; Umuro Game kurulmadan önce ilk oyununu PSP platformuna 10 yaşındayken geliştirdiğini söyledi. Burak, yatırım sürecinde kendilerine sağladığı destek ve yardımlarından dolayı Keiretsu Forum Türkiye’ye teşekkür etti.

Yayıncılığın en az geliştirme kadar önemli olduğu bir dönemde olduğunun da altını çizen Burak, Türkiye’deki birçok stüdyonun publisher’lara bağlı kalarak sadece hyper-casual oyunlar geliştirdiğini; şu an hyper-casual'ın trendini kaybettiğini, publisher’ların ise birçok stüdyoyu yüz üstü bıraktığını söyledi.

Self-publishing'in önemini birçok stüdyonun yeni anladığını ve kendilerinin bu süreci önceden öngörerek development ve publishing sürecini birlikte yürüttüklerini; bu sebeple diğer stüdyoların zorlandığı bir süreçte daha sağlam ilerlediklerini söyledi.

Dijital oyunların ve yazılımların en büyük avantajı, fiziksel bir taşıma gerçekleşmeksizin bir ürünün tüm dünya genelinde satılabilir olması olduğunu dile getiren Burak, Umuro Game olarak bu avantajı sonuna kadar kullanmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.