Sony-Honda ortaklığında üretilen elektrikli otomobil 2026 yılında ABD pazarına sunulacak

Sony Honda Mobility üst düzey yöneticileri arasında yer alan Yasuhide Mizuno, elektrikli araç üretimine Honda'nın Kuzey Amerika'daki fabrikasında başlayacaklarını açıkladı.
Sony-Honda ortaklığında üretilen elektrikli otomobil 2026 yılında ABD pazarına sunulacak

Geçen Mart ayında Japonya merkezli Sony ve Honda, elektrikli otomobiller için işbirliği yapma kararı aldığını ve bu işbirliği kapsamında ortak girişim şirketi kuracaklarını açıklamıştı. Bugün Honda-Sony ortaklığında kurulan Sony Honda Mobility isimli şirket yeni bir gelişmeyle gündeme geldi. 

Şirketin üst düzey yöneticileri arasında yer alan Yasuhide Mizuno, elektrikli araç üretimine Honda'nın Kuzey Amerika'daki fabrikasında başlayacaklarını açıkladı. Elektrikli otomobilin ön siparişlerinin 2025 yılında alınacağı ve teslimatların 2026 yılında başlayacağını dile getirdi. Araçların aynı yıl önce ABD'de piyasaya sürüleceği 2026'nın ikinci yarısında ise Japon pazarına açılacağını belirtti. Avrupa pazarına ne zaman girileceği konusunda net bir tarih verilmedi. 

Araç satışının bayiler üzerinden değil, sadece online yapılacağı kaydedildi. Avrupa pazarına ne zaman girileceği konusunda net bir tarih verilmedi. Sony Honda Mobility, elektrikli araçlarında Seviye 3 otonom sürüş sistemine yer vermeyi hedefliyor. Elektrikli arabanın sensör teknolojisi Sony tarafından üretilecek. 

Son dönemde otomotiv sektöründe adeta elektrikli otomobil devrimi yaşanıyor. KPMG’nin raporuna göre otomotiv 2030’a kadar büyük pazarlarda otomobil satışlarının yarısını elektrikli araçlar oluşturacak. Sony Honda Mobility, elektrikli araçlarında Seviye 3 otonom sürüş sistemine yer vermeyi hedeflediği biliniyor. Elektrikli arabanın teknolojisi Sony tarafından üretilecek.

Şirket, otonom ve elektrikli otomobiller içindeki parçaların en önemli üreticisi olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak. 10 milyon yenlik sermaye ile kurulan şirket, teknoloji ve mühendislik alanlarındaki uzmanlıkları bir araya getiriyor. Bir taraftan tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün ve çözüm üretmeye odaklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.