Sestek, global iletişim teknolojisi şirketi Unifonic tarafından satın alındı

Ses ve yapay zeka odaklı çözümler geliştiren teknoloji şirketi Sestek, global iletişim teknolojileri şirketi Unifonic tarafından satın alındı.
Sestek, global iletişim teknolojisi şirketi Unifonic tarafından satın alındı

Ses ve yapay zeka odaklı çözümler geliştiren teknoloji şirketi Sestek, global iletişim teknolojileri şirketi Unifonic tarafından satın alındı. Bu satın alma ile her iki şirketin sunduğu hizmetler hem çeşitlenecek hem de coğrafi erişim açısından genişleyecek. Ayrıca Unifonic, Sestek’in yapay zeka ve analiz çözümleri ile müşterilerine daha bütüncül yaklaşımlar sunacak.

2000 yılında kurulan Sestek, kurumların veri odaklı karar vermelerine, verimli çalışmalarına ve daha iyi müşteri deneyimi sunmalarına yönelik çözümler sunan teknolojiler geliştiriyor. Sestek, bugün 16 ülkede 200’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor. İstanbul ve Ankara’daki iki Ar-Ge merkezinde 100’ü mühendis olmak üzere 140 kişilik bir ekibi var. Dubai, Londra ve New York’ta satış ofisleri bulunuyor. Müşterileri arasında Türkiye ve dünyanın önde gelen bankacılık, sigorta, telekom ve perakende markaları bulunuyor.

Satın almaya ilişkin olarak, Sestek Kurucusu ve CEO’su Prof. Levent Arslan, Unifonic ekibiyle birlikte büyüme yolculuklarının yeni aşamasına başlamaktan heyecan duyduklarını; Unifonic'in yatırımcıları arasında Softbank ve Sanabil gibi prestijli fonların olmasının ve müşteri etkileşimi alanında lider firmalardan biri olarak tanınmasının, pazardaki varlıklarını ve büyümelerini hızlandıracağını söyledi.

Unifonic Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmed Hamdan ise Sestek'in yapay zeka destekli ses otomasyon çözümlerinin, Unifonic'in ürün portföyünü önemli ölçüde geliştirdiğini belirtti. Hamdan, birleştirilmiş teknoloji ve pazara çıkış yetenekleriyle, Sestek'in güçlü Ar-Ge kaslarını müşterileri ve stratejik pazarları genelinde etkin bir şekilde kullanırken, büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam edecekleriniz sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.