Inventram Genel Müdürü Cem Soysal anlattı: Yatırımcının ajandasında ne var?

Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, Webrazzi Summit 2022'de Inventram Genel Müdürü Cem Soysal ile bir söyleşi gerçekleştirdi. 
Inventram Genel Müdürü Cem Soysal anlattı: Yatırımcının ajandasında ne var?

Bu yıl Disrupt, Grow, Boost, Academy ve Startup Lounge olmak üzere 5 farklı salonda gerçekleşen Webrazzi Summit 2022’de Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, Inventram Genel Müdürü Cem Soysal ile bir "Yatırımcının ajandasında ne var?" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Arda Kutsal 2022'nin Inventram için nasıl geçtiğini ve yatırımlarla alakalı ne gibi gelişmeler olduğunu sordu. 

"Post of capital dediğimiz, paranın maliyetinin yükseldiği bir çağdayız" dedi. Bu çağda Venture Capital yatırımlarının azaldığını görmekte olduğumuzu belirten Soysal, ABD'deki VC'lerin ise yatırım noktasında hız kesmediğini dile getirdi. Inventram'ın bu dönemdeki yaklaşımını ise şöyle aktardı:

Biz Koç Grubu’na bağlı yüksek teknoloji yatırım şirketi olarak bir Türk girişimcisine olan inancımızı asla kaybetmedik. Tüm erken aşama ve büyüme yatırımlarını her zaman destekliyoruz. Türk girişimcilerinin, Türkiye'den çıkan işlerin her zaman yanındayız.

Soysal, yeni bir girişim sermayesi yatırım fonu kurduklarını da sözlerine ekledi. 

Cem Soysal, Arda Kutsal'ın 2023 yılında SaaS’ı ön plana alacağınıza yönelik bir duyum aldık. Konuyla alakalı neler söylemek istersiniz? sorusuna karşılık olarak yatırım özelinde 5-6 farklı alana yöneldiklerini dile getirdi. Derin teknolojinin yanı sıra farklı dikeylere yöneldiklerini açıkladı. Bu bağlamda finans teknolojileri, veri analitiği, oyunlar gibi alanlar hali hazırda Inventram'ın yatırım yaptığı sektörler arasında yer alıyor. Yapay zekanın SaaS'ı değiştirdiğini ifade eden Soysal, SaaS'ın 600 milyar dolar içersinde 175 milyar dolarlık ihtiyaca sahip bir alan olduğunu vurguladı. Yapay zekanın SaaS'ı nasıl değiştirdiğini anlatmak için Salesforce'un yıllar içindeki değişimini örnek gösterdi. 

Inventram olarak geçtimiz aylarda 30 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladıklarını belirten Soysal, Türkiye girişimcilik ekosistemindeki yatırımların, yaşanan ekonomik krize rağmen iyi gittiğini belirtti. Bu konuda rakamsal veriler paylaşan Soysal, VC yatırımlarının dünyada hız kaybetse de her zaman var olacağını vurguladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.