Webrazzi Summit 2022'nin "Yeni Nesil Yatırımcılık" oturumunda öne çıkanlar

"Yeni Nesil Yatırımcılık" başlıklı oturum Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah moderatörlüğünde Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ve İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer'in katılımıyla gerçekleşti.
Webrazzi Summit 2022'nin

Webrazzi Summit tüm hızıyla devam ediyor. "Yeni Nesil Yatırımcılık" başlıklı oturum Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah moderatörlüğünde Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ve İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer'in katılımıyla gerçekleşti.

Serter kadınların hem yatırım alan hem de yatırımcı tarafında sayıca az olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Serter iyi bir yatırımcı kariyeri olduğunu kaydetti. Yatırımcılık kariyerinin bir noktadan sonra amaç odaklı yatırım yapma isteğinin ortaya çıktığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bu noktada iki şey dikkatimi çekti. Biri kadın girişimciler ve yatırımcılar diğeri mobilite idi. Kadın yatırımcıların da girişimciler kadar az olduğunu fark ettim. Hatta neredeyse yok.

Mesela Galata Business Angels'ın tek kadın yatırımcısıyım. Bu yüzden Arya Kadın Yatırım Platformu 2012'de melek yatırımcı ağı olarak başladı. Arya, kadın liderliğinde dünyayı dönüştürme vizyonuyla, sosyal bir girişim olarak kuruldu. Hem kadın ortaklı, kadın istihdamını artırıcı girişimleri destekliyoruz. Hem de daha fazla kadının bu tür şirketlere yatırım yapmasını hedefliyoruz. Şimdiye kadar 50 milyon lira değerleme üzerinden 15 girişime yatırım yaptık. Arya, Türkiye'nin ilk cinsiyet odaklı girişim sermayesiyiz." 

Emre Ölçer, sosyal ve çevresel etkiyi teknoloji ile ölçeklendirip yeni bir dünya yaratma vizyonuyla hareket eden girişimleri desteklediklerini söyledi. Toplumsal cinsiyet ve sürdürülebilirlik özelinde 2018 yılından beri Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla etki alanını genişlettiği Arya Yatırıma Hazırlık Programı ile girişimleri hızlandırdıklarını belirtti. 

Serter, Türkiye'de unicorn performansı yani Insider'ın kurucu ortaklarından Hande Çilingir gibi girişimcileri erken aşamada desteklediklerini ve girişimlerine ortak olmak için çalıştıklarını belirtti. Arya'nın profesyonel kadınlar, kadın-erkek dengesinde kurulmuş girişimleri ve yatırımcılığı öğrenmek isteyen kadınları desteklediklerini kaydetti. Yatırımlarına uzun soluklu devam ettiklerini ve ezberden hareket etmeden girişimin ihtiyaçlarını keşfettiklerini söyledi. 

Emre Ölçer, Türkiye İş Bankası'nın girişimcilik yolculuğunda adım adım ilerleyen girişimleri desteklediklerini söyledi. Bu noktada bankanın girişimcilik ekosistemi içinde deyim yerindeyse taşın altına eline koyduğunu belirtti. Tamamen kadınların etkin olduğu fon iklim sosyal ve çevresel etki yaratacak girişimleri desteklediklerini kaydetti. Arya partnerliğinde girişim sermayesi yatırım fonundan bahsetti. 

Türkiye İş Bankası'nın kadınların girişimcilik hem de yatırımcı yol arkadaşlığına faydalanmak istediklerini söyledi. Sürdürülebilirlik, iklim farkındalığı gibi şirketlerin kurumsal bilançolarına etki eden konularla ilgili çalışan girişimleri deneyip, test edip eğer tutarsa ölçeklendirdiklerini dile getirdi. Ahu Büyükkuşoğlu Serter, paranın cinsiyeti olmadığını belirtti. "Desteklemek lafını sevmiyorum. Fırsat gördüğüm kadınları ve girişimlerini destekliyorum" diyerek sözlerine son verdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.