Ekin Buse Işık, değişen gizlilik regülasyonlarının pazarlama tarafında iş akışlarına olan etkisinden bahsetti

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2022, an itibarıyla tüm salonlarda son hızıyla devam ediyor.
Ekin Buse Işık, değişen gizlilik regülasyonlarının pazarlama tarafında iş akışlarına olan etkisinden bahsetti

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2022, an itibarıyla tüm salonlarda son hızıyla devam ediyor. Konferansımızın Grow salonunda, AppsFlyer Turkey Regional Lead'i Ekin Buse Işık, "How has the new privacy regulation impacted the app market?" adlı sunumuyla sahnedeydi. Işık, yeni gizlilik regülasyonlarının uygulama marketleri üzerindeki etkisini tüm detaylarıyla bizlerle paylaştı.

Ekin Buse Işık, değişen sistemin pazarlama tarafında iş akışlarına olan etkisinden bahsederek konuşmasına başladı. AppsFlyer, tamamen bağımsız, hiçbir ekosistem oyuncusu ile inorganik bağı bulunmayan analitik firması ve mobil dünyada hizmet veriyor. 

Geçtiğimiz üç seneyi hiçbirimiz öngöremezdik. Nasıl yaşadığımız ve nasıl çalıştığımız kısmı değişti. Ancak bu alan uygulama geliştiriciler için çok daha fazlasını ifade ediyor. Güvenlik verilerini korumak için alınan inisiyatiflerin iş akışlarına ise oldukça önemli bir etkisi var. 

Gizlilik kavramı her yerde. Hem işletim sistemleri hem de sektörün lider mecralarının artık data güvenliğini önceliklendiriğine şahit oluyoruz. 2000'li yıllardan beri sürekli değişen dünyada en önemli şeylerden biri GDPR'ın hayatımıza girmesi oldu. iOS 14 de bu noktada önem kazandı. Zira iOS 14 ile alınan protokollerde kişisel bilgilerin paylaşılması azaltıldı. Önümüzdeki aylarda ise Google Privacy, Sandbox'a giriyor olacak. 

Artık kullanıcı seviyesindeki data hayatımızda olmayacak

2019 yılına baktığımızda, mobil pazarlama tarafında bir kullanıcı uygulamayı indirdiğinde tüm sayfaları A'dan Z'ye görmek mümkündü. Pazarlamacılar hiçbir zaman kullanıcı ile ilgilenmiyordu, önemli olan kullanıcının değeriydi. Kişiselleştirilmiş reklamlar ile gelir maksimize edilmeye çalışılıyordu. Ancak artık kullanıcı seviyesindeki data hayatımızda olmayacak. 

Web to app flow'ları üzerinden pazarlama kampanyaları yapılabilecek. Yani bu dataların eksikliği, pazarlamayı etkilese bile yeni çözümler ve teknolojiler ile yeni gelişmeler karşımıza çıkacak. 

Normalde dünya genelinde gelişmiş ülkelerde, datanın korunması ile ilgili hassasiyet çok daha fazla, gelişmiş ülkelerde ise o kadar fazla değil. Ancak bu noktada Türkiye bir istisna. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.