iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliği, lunaparktaki hız trenlerinde 911'i arıyor

Lunaparkta hız trenine binen kullanıcıların iPhone 14'ü 911'i otomatik olarak aradı. Kings Island lunaparkının yer aldığı bölgede lunapark ziyaretçileri tarafından 6 acil arama gerçekleştirildi. 
iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliği, lunaparktaki hız trenlerinde 911'i arıyor

iPhone 14'ün çok konuşulan trafik kazası algılama özelliği, lunapark hız treninde 911'i arıyor. WSJ teknoloji yazarı Joanna Stern'ün paylaştığına göre, lunaparkta hız trenine binen kullanıcıların iPhone 14'ü 911'i otomatik olarak aradı. 

911 arandığında otomatik bir mesaj, sizin trafik kazası geçirdiğinizi belirterek konımızı paylaşıyor. Bu noktada trafik kazası algılama özelliğinin iPhone 14'ün yanı sıra Watch Series 8, SE ve Ultra serilerine geldiğini hatırlatalım. Ancak yalnızca iPhone'unuz yanınızdaysa Apple Watch üzerinden otomatik aramalar gerçekleşebiliyor. Ya da Apple Watch'un mobil ağa ya da Wi-Fi'a bağlı olması gerekiyor. 

Joanna Stern'ün paylaştığı örnekte kullanıcılar, Cincinnati’deki Kings Island lunaparkında hız treninde bulunuyor. 911'e gönderilen otomatik mesajın fonunda ise hız trenindeki insanların çığlıklarını duyabiliyorsunuz. 

Her ne kadar trafik kazası algılama özelliği, Nebraska'da gerçekleşen bir trafik kazasını önlemede kilit rol oynasa da, Kings Island'ın yer aldığı bölgede lunapark ziyaretçileri tarafından 6 acil arama gerçekleştirildi. 

Aslına bakarsanız, kullanıcılar, trafik kazası algılama özelliğini devre dışı bırakarak bu aramaların önüne geçebilir. Bir diğer seçenek ise lunaparkta hız trenine binerken iPhone'ununuzu yanınıza almamak olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.