Tedarik zincirine odaklanan Altana, 100 milyon dolar yatırım aldı

Altana tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Altana'nın 100 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Activate Capital liderliğinde gerçekleşti.
Tedarik zincirine odaklanan Altana, 100 milyon dolar yatırım aldı

Tedarik zincirindeki anormallikleri ve potansiyel riskleri tespit edebilmek için tüm verileri gözden geçiren yapay zeka destekli bir çözüm sunan Altana, yatırım aldığını duyurdu. Altana tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. 

Altana'nın 100 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Activate Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Activate Capital haricinde ise OMERS Ventures, Prologis Ventures, Reefknot Investments, Four More Capital, Google Ventures, Amadeus Capital, Floating Point ve Ridgeline Partners da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Altana, en son geçtiğimiz yılın Eylül ayında Google Ventures liderliğinde 15 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Altana girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 123 milyon dolara ulaşmış oldu.

2018 yılında Evan Smith, Peter Swartz ve Raphael Tehranian tarafından New York'ta kurulan Altana, sunduğu yapay zeka çözümü ile birlikte tedarik zincirinde oluşabilecek sorunların önüne geçmeyi hedefliyor. Henüz 4 yıllık bir firma olmasına rağmen Altana'nın önemli müşterilere sahip olduğunu da ekleyelim.

Altana'nın müşterileri arasında ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği, Boston Scientific, BMW, Maersk ve Merck gibi önemli firma ve kurumlar yer alıyor. Altana tarafından aktarılan bilgilere göre girişim aldığı 100 milyon dolarlık yatırımı ürün geliştirmek için kullanacak.

Altana kurucu ortağı Evan Smith tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin bu yıl içinde 12 - 15 kat arasında bir büyüme yaşaması da bekleniyor. Son olarak Altana'nın 2022 yılı sonu itibarıyla 110 kişilik bir ekibe sahip olacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.