Dijital sağlık sektöründe 2023 için beklenen teknolojik eğilimler

2023 dijital sağlık sektörü için oldukça kritik. 2023'te bu alanda hangi teknolojik eğilimin ön plana çıkabileceğini sizler için derledik.
Dijital sağlık sektöründe 2023 için beklenen teknolojik eğilimler

Geçen temmuz ayında "2022'nin ilk çeyreğinde dijital sağlık platformları arasından 6 unicorn çıktı" başlıklı haberde CB Insights’ın “State of Digital Health” raporuna referans göstererek 2022'nin ilk çeyreğinde dijital sağlık alanına yapılan yatırımlar geçen senenin ilk çeyreğine göre yüzde 36 düştüğünü ifade etmiştik. Yatırımların 10,4 milyar dolara gerilediğini söylemiştik.

Şu an 2022'nin son çeyreği içindeyiz. Şimdiden dijital sağlık sektörünün nereye doğru kayacağına dair yorumlar yapılmaya başlandı. Dijital sağlık platformları, Covid-19 pandemisi esnasında hastalığın tespitinde, tedavi süreci ve sonrasında hastaların sağlıklı ve doğru hizmet görmesinde önemli rol oynadı. Sağlık, belki de salgından etkilenen ve en hızlı değişip dönüşen sektör idi. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.