İnteraktif görüntülü görüşme deneyimi sunan Amazon Glow, yolun sonuna geldi

Özellikle çocuklar için geliştirilen bir ürün olarak ön plana çıkan Amazon Glow, tanıtılmasının üzerinden henüz sadece 1 yıl geçmesine rağmen yolun sonuna geldi.
İnteraktif görüntülü görüşme deneyimi sunan Amazon Glow, yolun sonuna geldi

Hem tablet hem de projeksiyon cihazı olarak kullanılabilen ilginç bir ürün olarak karşımıza çıkan Amazon Glow'u ilk olarak 2021 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Özellikle çocuklar için geliştirilen bir ürün olarak ön plana çıkan Amazon Glow, tanıtılmasının üzerinden henüz sadece 1 yıl geçmesine rağmen yolun sonuna geldi.

Amazon tarafından aktarılan bilgilere göre projeksiyon odaklı bir görüntülü görüşme cihazı olan Amazon Glow'un satışı ve üretimi durduruldu. Hatırlamak gerekirse 2021 yılının Eylül ayında tanıtıldıktan sonra geçtiğimiz Mart ayında ise resmen satışa sunulan Amazon Glow, sadece 6 ay satışta kalmış oldu.

Sunduğu projeksiyon ile birlikte üzerinde bulunduğu yüzeyi dokunmatik bir ekrana dönüştürebilen Amazon Glow, çocukların görüntülü görüşmelerini gerçekleştirirken oyunlar oynamasını sağlıyordu. Amazon Glow içinde çeşitli oyunlar, çizim yapma seçeneği ve sanat odaklı puzzlelar olduğunu da ekleyelim.

Amazon Glow modelinin yolun sonuna gelmesinin ise pek çok sebebi bulunuyor. Bu sebeplerden ilki olarak ise Amazon Glow'un deneysel bir ürün olması ve özellikle tasarımının kullanıcılar tarafından pek beğenilmemesi karşımıza çıkıyor. Amazon Glow ile ilgili bir diğer önemli problem ise cihazın çalışabilmek için ücretli bir abonelik servisine ihtiyaç duyması.

Hatırlatmak gerekirse 299 dolarlık bir fiyat etiketi ile birlikte satışa sunulan Amazon Glow, ücretli bir servis olan Amazon Kids+ ile birlikte çalışıyordu. Amazon Glow'un üretimi durdurulan ilk Amazon donanım ürünü olmadığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz yıllarda Amazon'un pek çok deneysel ürününün üretimini durdurduğunu da görmüştük.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.