HTC, küçük bir Vive modeli üzerinde çalışıyor

Akıllı telefonlarından ardından sanal gerçeklik gözlükleri üretmeye başlayan HTC, yaptığı bir Twitter paylaşımı ile birlikte yeni bir Vive modeli geliştirdiğini duyurdu. 
HTC, küçük bir Vive modeli üzerinde çalışıyor

Bir zamanlar teknoloji dünyasının en önemli markaları arasında yer alan HTC'nin metaverse vizyonu olan Viverse'yi duyurduğunu geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Akıllı telefonlarından ardından sanal gerçeklik gözlükleri üretmeye başlayan HTC, yaptığı bir Twitter paylaşımı ile birlikte yeni bir Vive modeli geliştirdiğini duyurdu. 

Geçtiğimiz dönemlerde Meta'nın Quest 2 modeli ile birlikte sanal gerçeklik pazarının en önemli oyuncularından biri haline geldiğini sizlere aktarmıştık. Vive serisi ile birlikte sanal gerçeklik gözlüğü pazarının bir diğer önemli oyuncusu konumunda bulunan HTC, yaptığı paylaşımda daha küçük boyutlara sahip bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiğini de açıkladı.

Daha hafif ve küçük boyutlara sahip olan sanal gerçeklik gözlüklerinin diğer modellere oranla daha fazla tercih edildiklerini de ekleyelim. Bu nedenle HTC'nin daha küçük boyutlara sahip bir Vive modeli geliştirmesi pek de sürpriz değil. HTC'nin yeni sanal gerçeklik gözlüğü modelinin ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

HTC, küçük boyutlara sahip olması beklenen yeni Vive modeli ile birlikte Meta'nın Quest 2'si ile rekabet etmek istiyor gibi görünüyor. Meta'nın oldukça kısa bir süre içinde yeni bir Quest modeli ile birlikte karşımıza çıkacağını da hatırlatalım.

Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün 11 Ekim tarihinde düzenlenecek olan yeni Connect konferansında tanıtılması bekleniyor. Hem HTC'nin yeni Vive modeli hem de Meta'nın yeni Quest modeli ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.