Lidio, 2023 yılı itibarıyla 250 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor

Kısa süre önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan dijital ödemelere aracılık etmek üzere lisans alan Lidio'nun geçtiğimiz iki yılda neler yaptığını ve gelecek planlarını Lidio kurucu ortağı ve CEO'su Emre Güzer ile konuştuk.
Lidio, 2023 yılı itibarıyla 250 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor

İsim değiştiren Mobilexpress'in Lidio markası ile hizmet vermeye devam edeceğini 2020 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Kısa süre önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan dijital ödemelere aracılık etmek üzere lisans alan Lidio'nun geçtiğimiz iki yılda neler yaptığını ve gelecek planlarını Lidio kurucu ortağı - CEO'su ve Mobilexpress CEO'su Emre Güzer ile konuştuk.

İşletmelerin yerel ve küresel ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin yanı sıra temas edilecek milyonlarca tüketiciye de çok kanallı ve özgür ödeme deneyimi sunmayı hedefleyen Lidio’nun temelini 2011 yılında kurulan Mobilexpress'in oluşturduğunu hatırlatalım.

Lidio, KOBİ’den Fortune 500’e kadar her ölçekten şirketin ödemelerini özgürleştiren yeni nesil finansal teknoloji girişimi olarak işletmelere tek noktadan, sınırsız ödeme özgürlüğü imkanı vermeyi amaçlıyor. Lidio'nun çözümleri arasında ise lokal ve global tüm ödeme yöntemlerini bir arada sunan Lidio Core, kayıtlı kart havuzu Lidio Pass, Akıllı POS yönlendirme altyapısı Lidio Smart Switch, uçtan uca pazar yeri operasyonu sunan Lidio Pazaryeri Çözümü ve bayi tahsilatları için Lidio Bayi Tahsilat Servisi (B2B) bulunuyor.

Lidio kurucu ortağı ve CEO'su Emre Güzer

Emre Güzer tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, son iki yıl içinde ülkemizdeki önemli işletmeleri platformuna taşıdı. Lidio'nun müşterileri arasında ise Mavi, LCW, Mediamarkt, Watsons, Altınbaş ve Defacto gibi oldukça önemli markalar yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl 160 milyonun üzerinden işlem ve 35 milyar TL’den fazla hacim Lidio’nun kalbi konumunda bulunan Mobilexpress platformunda gerçekleşti. Edindiğimiz bilgilere göre Mobilexpress platformu içinde 54 milyondan fazla kayıtlı kredi kartı yer alıyor.

Aylık 16 milyondan fazla işlem adedi ile Türkiye’nin en büyük dijital ödeme platformları arasında bulunan Mobilexpress’in 2020 yılında güncellenen ve yeni ürünler ile entegre çalışabilen kart saklama ürünü Lidio Pass’a dönüştüğünü de ekleyelim.

Lidio Pass çatısı altında 1,8 milyon bireysel kullanıcı da yer alıyor. Lidio'nun ana hedefi ise kuracağı küresel ve dijital köprülerle dünyanın en büyük işletmelerinin işlemlerini Türkiye’de gerçekleştirmek. 2023 itibarıyla 250 milyon TL gelir üretmeyi de planlayan Lidio, en büyük işletmelerin aldığı kalitedeki servise artık KOBİ’ler ve girişimlerin de ulaşabilmesini hedefliyor.

Dijital ödemeler hızla artarken sektörün hiç olmadığı kadar ayrışmış ve bölünmüş durumda olduğunu belirten Lidio kurucu ortağı ve CEO'su Emre Güzer, Lidio gibi rakip dahi olsa tüm ödeme yöntemlerine eşit uzaklıkta durmaya çalışan birleştirici bir güce ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Lidio’nun odaklandığı en büyük alanlardan bir tanesi sınırlar arası ticaret olduğunun altını çizen Güzer, Ekim - Kasım ayı içinde global bir partner ile iş birliklerini duyuracaklarını da paylaştı. Gelecek planları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Güzer, sadece Lidio özelinde değil tüm ekosistemi de ileriye taşıyabilecek güzel işler yapmayı hedeflediğini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.