Thread In Motion, Esor Investments ve TTGV1 Fonu’ndan 500 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

2017 yılında Kadir Demircioğlu ve Rahim Öner tarafından kurulan Thread In Motion, Esor Investments ve TTGV1 Fund’dan 500 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Thread In Motion, Esor Investments ve TTGV1 Fonu’ndan 500 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

2017 yılında Kadir Demircioğlu ve Rahim Öner tarafından kurulan Thread In Motion, Esor Investments ve TTGV1 Fund’dan 500 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Thread In Motion, geliştirdiği giyilebilir teknoloji ürünleriyle otomotiv, perakende, lojistik, e-ticaret gibi sektörlere özel operasyonel verimliliği artıran çözümler sunuyor.

Zamandan tasarruf sağlamanın yanında operasyonel verimlilik ve üretkenlik de sağlayan giyilebilir teknolojiler alanındaki küresel harcamanın önümüzdeki yıllarda rekor seviyelere ulaşacağı beklentisini dile getiren Thread In Motion’ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Kadir Demircioğlu; 6 farklı sektörde 25 küresel ortaklarıyla global alanda 220’den fazla şirket için tasarlanmış giyilebilir teknolojiler geliştirdiklerini söyledi. 

Fransa ve Almanya başta olmak üzere toplam sekiz ülkeye ihracat yapan Thread In Motion, aldığı yatırımla yeni teknolojiler geliştirerek, giyilebilir teknolojiler konusunda yerel pazardaki varlığını kuvvetlendirip global pazardaki marka bilinirliğini artırmaya devam edecek. Ayrıca geliştirdikleri yazılım platformu ile veri analizi sağlayarak lojistik alanında da tüm süreçleri optimize edecek.

Thread In Motion yatırımlarını değerlendiren Teknoloji Yatırım A.Ş. Yatırım Direktörü Elif İnalkoç Gedikli, geleceğin global markalarından birine TTGV1 Fonu’nun 5. yatırımını yapmış olmaktan dolayı heyecan duyduklarını söyledi. Thread In Motion’a yaptıkları yatırım hakkında bilgi veren Esor Investments Kurucu Ortağı Şevki Kuyulu ise Thread In Motion’ın özellikle yurt dışında çok başarılı olacağını düşünerek yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Kuyulu, hem Thread In Motion’a hem de makine öğrenmesi, giyilebilir teknolojiler ve e-ticaret alanında girişimlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme:

Yatırımın miktarı: 1 milyon 750 bin dolar

Esor Investments'ın paylaştığı bilgilere göre alınan yatırımın miktarı 1 milyon 750 bin dolar. Esor Investments Kurucu Ortağı Şevki Kuyulu, taahhüt ettikleri 750 bin dolarlık yatırımı da 2023 yılının ocak ayında yapacaklarını açıkladı.

Kadir Demircioğlu, Thread In Motion'ın ürünlerinden de bahsetti. Buna göre lojistik operasyonlar için giyilebilir çözüm aracı olan Glogi, tüm sistemlerle uyumlu çalışabiliyor ve iki el de serbest olacak şekilde kullanım kolaylığı sağlayarak operasyonların süresini yarı yarıya azaltıyor. Tek bir şarj ile 3 bin taramaya kadar ve 10 saat boyunca işlem gerçekleştirebiliyor.

Kalite kontrol operasyonları için giyilebilir bir cihaz olan Iwos ise operasyonel hataları minimuma indirerek süreci mükemmelleştiriyor. Böylece, operasyon sürelerini yüzde 55 oranında düşürüyor ve önemli tasarruf sağlıyor. Iwo ürünü ise daha hızlı ve hatasız montaj sağlanmasına destek oluyor. Eldiven olarak giyilebilen Iwo, al-bırak yapmaksızın iki el de serbest olacak şekilde kullanım kolaylığı sağlayarak operasyonların süresini yarı yarıya azaltıyor. Ağırlığı 35 gram olan Iwo, diğer parmak okuyuculara göre çok daha kolay kullanım özelliğiyle de öne çıkıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.