Google'ın yatırım kolu GV, SideQuest'e 12 milyon dolar yatırım yaptı

Meta Quest VR başlığı için alternatif bir uygulama mağazasının yapımcısı SideQuest, Google'ın yatırım kolu GV'den 12 milyon dolar yatırım aldı.
Google'ın yatırım kolu GV, SideQuest'e 12 milyon dolar yatırım yaptı

Meta Quest VR başlığı için alternatif bir uygulama mağazasının yapımcısı SideQuest, Google'ın yatırım kolu GV'den 12 milyon dolar yatırım aldı. Anlaşmanın bir parçası olarak, GV'den M.G. Siegler SideQuest'in yönetim kuruluna katılacak.

2019 yılında Orla Harris ve Shane Harris tarafından hayata geçirilen SideQuest, sanal gerçeklik için topluluk odaklı bir uygulama mağazası olarak faaliyet gösteriyor. SideQuest öncelikle Meta'nın Quest VR başlığı için, geliştiricilerin başlangıçta Meta'nın katı mağaza onay sürecine uymayabilecek deneysel oyunlar yayınlamasına ve satmasına olanak tanıyan alternatif bir uygulama mağazası oluşturuyor. 

SideQuest'in ilk sıçraması, bu yılın başlarında Andreessen Horowitz ve Y Combinator'dan 8 milyon dolar yatırım alan sanal gerçeklik basketbol uygulaması Gym Class ile gerçekleşmişti. 

SideQuest'in kurucuları uzun süredir sanal gerçeklik oyunu geliştirmeyi desteklemenin yollarını arıyorlar. Oculus VR kurucusu Palmer Luckey'nin erken yatırımı, SideQuest'e deneylerini nasıl bir şirkete dönüştürebileceklerini keşfetme şansı verdi. Orla Harris ve Shane Harris, sanal gerçeklik endüstrisinin platform çeşitliliği eksikliğinden endişe duyuyorlar ve alınan yatırımın onlarınki gibi daha fazla açık kaynak projesinin yardımcı olabileceğini umuyorlar.

SideQuest, şu anda sanal gerçeklik geliştiricileri ağından para kazanmaya yönelik, daha fazla geliştirici aracı oluşturmak ve mağazalarında ilgi gösteren oyunları desteklemek için potansiyel olarak bir yayıncılık fonu oluşturmak da dahil olmak üzere farklı yollar arıyor.

Şirket ayrıca, alınan yatırımla ekibini ikiye veya üçe katlamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.