Giyilebilir tıbbi cihaz geliştiren sağlık girişimi Acurable 10,8 milyon dolar yatırım aldı

Uykuda solunum durması olarak tarif edilen uyku apnesi teşhis cihazı geliştiren girişim, 2016 yılında kuruldu. 10 yıldan daha fazla süredir giyilebilir teknolojiler üzerine çalışan Professor Esther Rodriguez-Villegas tarafından kuruldu.
Giyilebilir tıbbi cihaz geliştiren sağlık girişimi Acurable 10,8 milyon dolar yatırım aldı

Giyilebilir tıbbi cihaz geliştiren sağlık girişimi Acurable 10,8 milyon dolar yatırım aldı. İngiltere merkezli şirketin 10,8 milyon dolarlık yatırım Kibo Ventures tarafından yönetildi. A Serisi yatırım turuna Mundi Ventures, Comprador Holdings ve Kindred Capital katıldı. Yeni gelen yatırım uluslararası pazarlara açılmak için kullanılacak. 

Uykuda solunum durması olarak tarif edilen uyku apnesi teşhis cihazı geliştiren girişim, 2016 yılında kuruldu. 10 yıldan daha fazla süredir giyilebilir teknolojiler üzerine çalışan Professor Esther Rodriguez-Villegas tarafından kuruldu. AcuPebble SA100 adı verilen uyku apnesi teşhis cihazı geçen sene İngiltere ve İspanya'da piyasaya sürüldü.

Cihaz, hasta uykudayken solunum düzenini algılıyor. Fizyolojik sinyalleri kaydederek yorumluyor. Acurable önümüzdeki dönem kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım ve kardiyovasküler durumlar için yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Şirket, Avrupa'nın diğer ülkelerine ve Kuzey Amerika'da faaliyet göstermeyi planlıyor.

Uyku apnesi olan kişilerde kalp krizi, uykuda ani ölüm, felç, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, depresyon gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Bu hastalık toplumun önemli bir kısmını etkiliyor. Bu noktada bu alanda çalışan sağlık girişimleri dikkat çekiyor. 

Geçen Kasım ayında dijital sağlık platformu HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka teknolojisinden yararlanacağını duyurdu. HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka kullanacağını açıkladı. Somnum diye adlandırılan tıbbi yazılım, derin öğrenme tabanlı analiz programı olarak tanımlanıyor.

Somnum diye adlandırılan tıbbi yazılım, derin öğrenme tabanlı analiz programı olarak tanımlanıyor. Gece normal uyku esnasında, beyin ve vücutta tüm sistemlerin, kafa, yüz ve tüm vücut bölgelerine konulan sensörler yardımıyla kaydedilmesini içeren polisomnografi okumalarını otomatik olarak sağlıyor. HoneyNaps, bu teknolojinin teşhis süresini "beş dakikanın altına" indirebileceğini savunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.