Yerli girişim Bren, Alesta Yatırım liderliğinde 12 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlayan yerli teknolojiler geliştiren Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş., Alesta Teknoloji Yatırım A.Ş’nin liderliğinde 12 milyon dolar değerleme ile köprü yatırım turunu tamamladı.
Yerli girişim Bren, Alesta Yatırım liderliğinde 12 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlayan yerli teknolojiler geliştiren Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş., Alesta Teknoloji Yatırım A.Ş’nin liderliğinde 12 milyon dolar değerleme ile köprü yatırım turunu tamamladı. Avrupa ve Amerika pazarında büyüme hedefi olan ve Seri A yatırım turuna hazırlanan Bren'in köprü yatırım turuna, Almanya ve Dubai’den melek yatırımcılar da katıldı.

Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş. CEO'su Çınar Laloğlu, yatırımı, pazardaki talebe ihtiyaç verecek ekip ve üretim kapasitesini artırmak için kullanacaklarını açıkladı. Enerji krizlerinin artması, iklim değişikliğine yol açan karbon emisyonlarının ciddi seviyelere ulaşması pazarda kendilerine olan ihtiyacı daha da artırdığını söyleyen Laloğlu, bu ihtiyaca karşılık vermek için yatırımlarını sürdüklerini; Seri A yatırım turunda globaldeki ekibi büyütmeyi ve global partnerler ile hedef pazarlara yayılma sürecini hızlandıracaklarını söyledi.

Bren'in bütünleşmiş buhar izleme sistemi ve yapay zeka tabanlı buhar sayacı ürünü Bren STAR, üretimi durdurmadan ve üretim kayıplarına neden olmadan, kolayca boru hatlarına bağlı kalarak, üretilen ve tüketilen buhar miktarını sürekli takip edebiliyor. Bren STAR, buhar kaçaklarını da kontrol ederek makine öğrenmesi algoritmalarıyla sistem veremliliğini yüksek doğrulukta analiz edebiliyor.

Çınar Laloğlu, Bren’in bataryasız sensör teknolojisini kullanarak, enerji kablosu ihtiyacı olmadan kablosuz veri gönderebilen donanım teknolojisine sahip olduğunu ifade etti. Laloğlu, “Bren, buhar sayacı ile üretimi takip ederken, aynı zamanda buhar hatlarındaki vanaları ve buhar kapanları da kontrol ederek gerekli tüm bilgilere müşterilerin tek bir platformdan ulaşmasını sağlıyor” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.