Dijital video platformlarının öne çıkan istatistikleri

Netflix, Disney+, Amazon Prime, Youtube gibi platformlar son dönemde oldukça popüler hale geldi. Yapılan araştırmalar, ABD'deki hanelerin yüzde 80'inden fazlasının en az bir yayın aboneliği olduğunu gösteriyor.
Dijital video platformlarının öne çıkan istatistikleri

70'lerin başında pasif ve tek yönlü olan geleneksel medya izleyicisi, Netflix, Disney+, Amazon Prime, Youtube gibi dijital platformlar sayesinde aktifleşti. Yani çoklu ekran kullanan dijital izleyici kimliğine büründü. Kişisel zevklerine hitap eden içerikleri izleyen ve geri bildirimde bulunan izleyici sayısı özellikle Covid-19 salgınında rekor düzeye ulaştı.

Üye sayısında büyük artış yakalayan dijital yayın platformları, televizyona rakip oldu. 2020'de ayda en az bir kez herhangi bir cihazdan video akışı izleyen veya video indiren 3 milyardan fazla internet kullanıcısı olduğunu ortaya koydu. Bu rakamın her yıl artarak 2023 yılına kadar yaklaşık 3,5 milyara ulaşması bekleniyor. 2021 yılında 70,84 milyar dolar gelir elde edildi. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.