İçerik pazar yeri Textoni, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında bulunan Goodwater Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Türkiye ve Avrupa’dan melek yatırımcılar da katıldı.
İçerik pazar yeri Textoni, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

İçerik pazar yeri olarak karşımıza çıkan Textoni'nin Atanova Ventures’tan 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Palo Alto ve İzmir'de ofislere sahip olan Textoni, bugün edindiğimiz bilgilere göre yeni bir yatırım aldı.

Textoni tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında bulunan Goodwater Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Türkiye ve Avrupa’dan melek yatırımcıların katıldığını da ekleyelim. Textoni'ye ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.

Textoni'nin aldığı yeni yatırım ile birlikte 1,5 yıldan kısa süre içinde değerlemesini yaklaşık 9 katına çıkarmış oldu. 2021 yılında kurulan ve temelinde freelancer içerik üreticileri ile markaları buluşturan içerik pazar yeri olarak hizmet veren Textoni, şu an için 58 ülkeden 30 bini aşkın içerik üreticisini platformunda bulunduruyor.

Textoni ekibi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, aldığı yeni yatırımı global pazar açılmak için kullanacak. Kuruldukları ilk gün tüm yol haritalarını global ölçeklenme hedefiyle oluşturduklarını belirten Textoni CEO’su Tufan Kızılırmak, Goodwater Capital’den bu kadar erken aşamada aldıkları yatırımın ise doğru yolda olduklarını gösterdiğini dile getirdi.

Aldıkları bu yeni yatırımın hedefledikleri Amerika pazarına ilk adımı atmak için güzel bir fırsat olduğunu da dile getiren Kızılırmak, sonraki yatırım turlarında da yine Silikon Vadisi VC’leri ile ilerlemek ve bu pazarın içinde rekabete katılmak istediklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.